Δηλώσεις υποψήφιων περιφερειαρχών και δημάρχων

Ι. Σγουρός: Κάλεσμα για ψήφο ευθύνης
Κάλεσμα στους πολίτες της Αττικής να προσέλθουν στα εκλογικά τμήματα και να ψηφίσουν απηύθυνε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στα ΕΠΑΛ της Νέας Σμύρνης.
«Σήμερα μιλούν οι πολίτες με ψήφο ευθύνης, γυναίκες και άνδρες αποφασίζουν για τον περιφερειάρχη, αποφασίζουν για το μέλλον της Αττικής. Τους καλώ να έρθουν στις κάλπες».

Ρ. Δούρου: Μπορούμε να πάρουμε τις ζωές μας πίσω
«Σήμερα είναι μια σπουδαία μέρα και μπορούμε να πάρουμε τις ζωές μας πίσω στα χέρια μας», είπε η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ για την περιφέρεια Αττικής Ρένα Δούρου, αναφερόμενη τόσο στις ευρωεκλογές όσο και στις αυτοδιοικητικές κάλπες.
Μετά την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος, λίγο μετά τις 10:30, η κ. Δούρου ευχαρίστησε τους δικαστικούς αντιπροσώπους που όπως τόνισε: «έχουν να αντιμετωπίσουν μια νέα διαδικασία με τρεις κάλπες, τρία ψηφοδέλτια» και συμπλήρωσε, πως εάν δεν ήταν βέβαιη για τη νίκη, δεν θα είχε αναλάβει την ηγεσία του συνδυασμού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για τη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας.

Γ. Καμίνης: Κρίσιμη για την Αθήνα, η σημερινή μέρα
Η σημερινή ημέρα είναι κρίσιμη για την Αθήνα, δήλωσε ο κ. Γιώργος Καμίνης που άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στις 9.30π.μ., στο 974ο εκλογικό τμήμα, στο σχολικό συγκρότημα που στεγάζονται το 12o και το 115ο Δημοτικό Σχολείο, Κοργιαλενίου 2, στους Αμπελόκηπους.Οι Αθηναίοι και οι Αθηναίες με την ψήφο τους κρίνουν το μέλλον της πρωτεύουσας της χώρας, είπε ο κ. Καμίνης, ο οποίος προσήλθε στο εκλογικό τμήμα μαζί με τη σύζυγο και τις δύο του κόρες. Ο κ. Καμίνης απάντησε θετικά σε ερώτηση δημοσιογράφου, αν είναι αισιόδοξος.
Γ. Σακελλαρίδης: Η Αθήνα σήμερα ολοκληρώνει το μεγάλο βήμα που έκανε την προηγούμενη Κυριακή
«Η Αθήνα σήμερα ολοκληρώνει το μεγάλο βήμα που έκανε την προηγούμενη Κυριακή. Καλούμε όλους τους Αθηναίους και τις Αθηναίες και ιδιαίτερα, τους νέους και τις νέες να χρησιμοποιήσουν τη μεγάλη δύναμη που έχει η ψήφος τους και να φέρουν την μεγάλη αλλαγή που έχει ανάγκη η πόλη μας. Η σημερινή μέρα θα είναι μια μέρα νίκης για την Αθήνα» δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Γαβριήλ Σακελλαρίδης μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.

Β. Μιχαλολιάκος: Είναι η στιγμή που ο πολίτης έχει τη μεγαλύτερη δύναμη
«Είναι η στιγμή της απόλυτης Δημοκρατίας. Είναι η στιγμή που ο πολίτης έχει τη μεγαλύτερη δύναμη, που παίρνει στα χέρια του την τύχη της πόλης του, της περιφέρειάς του και επηρεάζει τα δρώμενα στην Ευρωβουλή. Έπραξα και εγώ ως πολίτης το καθήκον μου για τη Δημοκρατία» δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.
Όπως είπε, «είναι η στιγμή που όλοι είμαστε ίσοι. Την ώρα που ψηφίζουμε και την ώρα που φεύγουμε από τη ζωή τότε είμαστε ίσοι».
Ο κ. Μιχαλολιάκος ευχήθηκε «ό,τι καλύτερο για τον τόπο μας, για την πόλη μας, για την περιφέρειά μας, που είναι σχεδόν η μισή Ελλάδα αλλά και για μια Ευρώπη η οποία θα λαμβάνει υπόψη της τον άνθρωπο, ιδιαίτερα τον αδύναμο άνθρωπο».
Ερωτηθείς εάν έχουν παρατηρηθεί προβλήματα στην εκλογική διαδικασία, ο κ. Μιχαλολιάκος απάντησε: «καλή επιτυχία στη Δημοκρατία».


Γ. Μώραλης: Ο Πειραιάς γυρίζει την πλάτη του στο χθες
«Σήμερα είναι μία καινούρια ημέρα για τον Πειραιά. Σήμερα οι Πειραιώτισσες και οι Πειραιώτες ψηφίζουν αλλαγή. Γυρίζουν την πλάτη τους στο χθες, στη μετριότητα, στη μιζέρια, στη διχόνοια, στη διαίρεση. Σήμερα η μεγάλη πειραϊκή συμμαχία που φτιάξαμε αυτές τις 40 ημέρες ψηφίζει ανατροπή, ψηφίζει προοπτική, ψηφίζει ελπίδα και χαμόγελο για τους πολίτες» δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, με το συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής», από το εκλογικό τμήμα του 38ου Δημοτικού Σχολείου, όπου προσήλθε στις 10:30 το πρωί συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Βάλια, για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.
Λίγα λεπτά αφού είχε αποχωρήσει ο Γιάννης Μώραλης, στο ίδιο εκλογικό τμήμα, το 38ο δημοτικό σχολείο εμφανίστηκε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό του Γιάννη Μώραλη, Βαγγέλης Μαρινάκης. Ο λόγος της επίσκεψης του ιδιοκτήτη και προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός ήταν για να ενημερωθεί για τη συμμετοχή και τη ροή της ψηφοφορίας στο συγκεκριμένο εκλογικό τμήμα (κάτι που θα κάνει και σε άλλα εκλογικά τμήματα) και έδειξε ενδιαφέρον με τις ερωτήσεις του κυρίως για το αν παρουσιάζεται υψηλό ποσοστό αποχής.

Γ. Μπουτάρη: Ασκήσαμε την υποχρέωση και το δικαίωμα για τις εκλογές
Αισιόδοξος για τον δεύτερο γύρο των εκλογών, με βάση το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής, δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος στις 12.30 το μεσημέρι προσήλθε μαζί με την κόρη και τα δύο εγγόνια του, και ψήφισε στο 104ο εκλογικό τμήμα, στην οδό Μανουσογιαννάκη 4.
Αμέσως μετά την ψηφοφορία ο κ. Μπουτάρης, δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Ασκήσαμε την υποχρέωση και το δικαίωμα για τις εκλογές. Αυτή είναι η πρώτη φορά, νομίζω, που στην Ελλάδα έχουμε αυτή την τριπλή εκλογή και για τον Δήμο και για την Περιφέρεια και για την Ευρώπη. Εγώ, όπως αντιλαμβάνεστε, όντας αποκλειστικά και μόνο αυτοδιοικητικός, ψήφισα τον εαυτό μου. Από εκεί και πέρα μην περιμένετε να σας πω τίποτε άλλο».

Απ. Τζιτζικώστας: Σήμερα συμμετέχουμε, δεν απέχουμε
«Σήμερα συμμετέχουμε, δεν απέχουμε. Ο καθένας ξεχωριστά, αλλά και όλοι μαζί, με την ψήφο μας αποφασίζουμε για τον τόπο μας. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας, όλοι μαζί γινόμαστε ένα για να πάμε την Κεντρική Μακεδονία μπροστά».
Αυτό δήλωσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, εξερχόμενος του εκλογικού τμήματος όπου ψήφισε. Ο κ. Τζιτζικώστας άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στις 10 το πρωί στο δημοτικό σχολείο Βραχιάς του δήμου Δέλτα, Θεσσαλονίκης.

Ι. Ιωαννίδης: Κάνω έκκληση στον κόσμο να έρθει να ψηφίσει
Έκκληση στους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες και να ψηφίσουν έκανε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Γιάννης Ιωαννίδης, ασκώντας το πρωί το εκλογικό του δικαίωμα.
«Οι εκλογές αυτές είναι πάρα πολύ κρίσιμες για τη χώρα. Για αυτό κάνω έκκληση στον κόσμο να έρθει να ψηφίσει, να μην αφήσει το δικαίωμα σε άλλους να αποφασίσουν για αυτόν» δήλωσε ο κ. Ιωαννίδης και πρόσθεσε: «Η συμμετοχή είναι το πρώτιστο. Να έρθουν να ψηφίσουν, ό,τι θέλουν να ψηφίσουν, γιατί είναι πάρα πολύ κρίσιμες οι εκλογές».


Πηγή: ΑΠΕ
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 25/05/2014 - 16:55