Σ. Κότσιας: Το κεφάλαιο δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια - στηρίζω την ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Mε γραπτή του παρέμβαση, υπό τον τίτλο "Η Ενίσχυση των δυνάμεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Εγγύηση για την Ανατροπή", ο πρώην πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών και στέλεχος της ΠΑΣΚΕ, από την οποία αποχώρησε εδώ και χρόνια, όπως και από το ΠΑΣΟΚ, σήμερα συνταξιούχος, Σπύρος Κότσιας, παίρνει θέση για τις ευρωεκλογές. Αναλυτικά το κείμενό του:


"Οι τεράστιες περικοπές εισοδημάτων σε συνδυασμό με την εξοντωτική φορολογία έχουν οδηγήσει τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους στη φτώχεια και την εξαθλίωση και έχουν μετατρέψει τη χώρα σε αποικία χρέους εντός της Ευρωζώνης.

Η απαλλαγή της ελληνικής οικονομίας από τις συνέπειες της εφαρμοζόμενης πολιτικής της λιτότητας αποτελεί ζήτημα πρωταρχικής σημασίας για την επιβίωση των περισσοτέρων Ελλήνων και αναγκαία προϋπόθεση για να βγει η χώρα από την κρίση. Η διαφαινόμενη καταψήφιση της συγκυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου στις ευρωεκλογές συνιστά ένα πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, το οποίο όμως από μόνο του δεν είναι ικανό να δημιουργήσει συνθήκες ανατροπής της σημερινής κατάστασης.

Είναι γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι, οι τραπεζίτες που αύξησαν τα κέρδη τους εκμεταλλευόμενοι την κρίση, το εφοπλιστικό κεφάλαιο, οι μεγαλοεργολάβοι στους οποίους παραχωρήθηκαν όλοι οι δρόμοι για την κατασκευή των οποίων πλήρωσε αδρά ο έλληνας φορολογούμενος, οι μεγαλοξενοδόχοι που ορέγονται τους αιγιαλούς και τις παραλίες και τα άλλα παράσιτα της οικονομίας συνεπικουρούμενοι από την τρόικα και τους Γερμανούς της Μέρκελ, θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια και δεν θα προσπαθήσουν να εμποδίσουν με κάθε τρόπο την άνοδο στην εξουσία μιας κυβέρνησης που δεν θα ελέγχουν...

Δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεται αυτήν την αλήθεια και εξακολουθεί να περιορίζει σε επίπεδο κοινοβουλίου την αντιπαράθεση με την Κυβέρνηση. Με τον Λαό όμως στη γωνία, δύο πράγματα μπορεί να συμβούν σε μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που θα προκύψει από τις εκλογές: ή να πέσει μετά από μια βίαιη σύγκρουση με τις δυνάμεις κατοχής ή να ενσωματωθεί και να συνεχίσει να εφαρμόζει την ίδια μνημονιακή πολιτική. Και στις δύο περιπτώσεις τα αποτελέσματα θα είναι ολέθρια για το λαό.

Με αυτά τα δεδομένα καθίσταται επιτακτική η ενίσχυση των δυνάμεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις επικείμενες διαδοχικές εκλογικές διαδικασίες, προκειμένου να ενισχυθεί η δυνατότητα για τη δημιουργία ενός αγωνιστικού μετώπου μέσα στο λαό και τα κινήματα, ικανού να αποτρέψει την εξέλιξη αυτή, αλλά και να στηρίξει αποφασιστικά τις αλλαγές που θα επιχειρήσει μια προοδευτική κυβέρνηση".


Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54