ΕΡΑ Φλώρινας: Σ. Σακοράφα - «Δεν πρέπει κανείς να απέχει από τις εκλογές, αφορούν τη ζωή μας»

Να μην απέχουν από τις εκλογές της 25ης Μαΐου κάλεσε τους πολίτες η υποψήφια Ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ κ. Σοφία Σακοράφα σε συνέντευξη της στην ΕΡΑ Φλώρινας.

Όπως είπε η κ. Σακοράφα «δεν πρέπει κανείς να απέχει από αυτές τις εκλογές καθώς οι εκλογές αυτές μας αφορούν άμεσα, αφορούν τη ζωή μας αφού μέσα στο ευρωκοινοβούλιο αυτή την πενταετία αποφασίζεται το τι θα μας συμβεί.
Νομοθετείται ότι έρχεται ως νομοθεσία στο Ελληνικό κοινοβούλιο και επηρεάζει την καθημερινότητα μας η οποία έχει τεράστια προβλήματα εξαιτίας των πολιτικών οι οποίες ξεκινούν από το ευρωκοινοβούλιο και ασκούνται μέσω των μνημονίων στην πατρίδα μας. Άρα είναι υποχρέωση μας να πάμε να ψηφίσουμε αν θέλουμε να αλλάξουμε την πορεία των αποφάσεων αυτών και την πορεία της Ευρώπης, αν θέλουμε να πάμε σε μια Ευρώπη των λαών και όχι των τραπεζιτών».
Όσον αφορά στο θέμα της ΕΡΤ η κ. Σακοράφα επεσήμανε για άλλη μια φορά τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ και της ιδίας υπογραμμίζοντας ότι «ήταν απαράδεκτος ο τρόπος που έκλεισε η ΕΡΤ και τελείως φασιστικός. Είναι παγκόσμια πρωτοτυπία η απόφαση αυτή.
Ο σκοπός τους δεν ήταν να βελτιώσουν τη δημόσια τηλεόραση και ραδιοφωνία γιατί αν θέλανε να κάνουν μεταρρυθμίσεις θα μπορούσαν να τις κάνουν με ανοιχτή την ΕΡΤ καθώς γνώριζαν πολύ καλά ποιοι ήταν εκείνοι που δημιουργούσαν τα προβλήματα με την διαδικασία των προσλήψεων των υψηλόμισθων οι οποίοι βρήκαν αλλού δουλειά ή προσλήφθηκαν στη ΝΕΡΙΤ τώρα απολαμβάνοντας πάλι τους υψηλούς μισθούς».

Τέλος υπενθύμισε για άλλη μια φορά τη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ για επαναλειτουργία της ΕΡΤ μόλις βγει κυβέρνηση. «Θέλουμε να επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ έτσι όπως την ξέραμε»| υπογράμμισε τέλος «μιας τηλεόρασης και μια ραδιοφωνίας οι οποία είναι αντικειμενική και προσέφερε αντικειμενική ενημέρωση στον Ελληνικό λαό και ενός φορέα που είχε και έχει να προσφέρει πολλά στους Έλληνες πολίτες και τα οποία μας λείψανε».


ΕΡΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ - Θωμαή Αδάμου


Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54