ΠΑΣΥΜΗΤΕ: Ανταπάντηση στη χθεσινή ανακοίνωση της ΕΡΤ

Αγία Παρασκευή 14Ιουλίου 2017

Ανταπάντηση στη χθεσινή ανακοίνωση της ΕΡΤΣυναδέλφισσες -φοι


‘’Ο άμωρος λόγος κι ο κάλπικος παράς μένει στο νοικοκύρη’’

Αν και αυτή η παλιά παροιμία θα μπορούσε να είναι το μοναδικό περιεχόμενο της απάντησής μας στην Διοίκηση της ΕΡΤ, η οποία με μία ανακοίνωση – λίβελλο, που δείχνει ξεκάθαρα το ποιόν αλλά και τον πανικό τους, απαντά στην χθεσινήκαταγγελία μας, οπότε είμαστε υποχρεωμένοι να υπερασπιστούμε εκτός των άλλων και την αλήθεια.

Προκαλούμε λοιπόν τη Διοίκηση να δημοσιοποιήσει τα ηχογραφημένα πρακτικά της συνεδρίασης, στην οποία ασφαλώςακούγονται οι φωνές και οι ύβρεις του ασκούντος χρέη  ΓΔ Τεχνολογίας κ. Μιχαλίτση, και τότε ο καθείς θα αντιληφθεί ποιοςήταν σε «παραλήρημα». Ανη δική μας ανακοίνωση βρίθει ‘’ανακριβειών’’ και αν όπως ψευδόμενοι μας λέτε «ψεύτες»,ο κόσμος και οι εργαζόμενοι θα κρίνουν ποιος στ΄ αλήθεια ψεύδεται. Εξάλλου μόνοι σας αποκαλύπτεσθε αναφέροντας στην ανακοίνωση, πως ο κ. Κασιμάτηςστην αποχώρησή του απείλησε με μήνυση.Ξέρετε πολλούς που χωρίς λόγο φθάνουν σ΄ αυτό το σημείο;

Το προεδρείο του ΠΑΣΥΜΗΤΕ ως όφειλε κατήγγειλε αυτήν την αήθη, ανοίκεια και ΕΞ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ παραληρηματική συμπεριφοράμε μία ανακοίνωση την οποία τα μέλη μας έκριναν ως αδικαιολόγητα μετριοπαθή σε σχέση με την αξία και την σημασία της προσβολής και της «γραμμής» στην οποία δυστυχώς συντάχθηκε και το Δ.Σ αλλάκαι ο …’’εκπρόσωπος των εργαζομένων’’σε αυτό.

Η «καραμέλα» της αντισυνδικαλιστικής ρητορικής και τα «περί απόπειρας συνδιοίκησης» κ.α. έχει από καιρό λιώσει καιδεν έχει πλέον ούτε την αξία του φτωχού επιχειρήματος, εκτός κι αν η πεμπτουσία της Δημοκρατίας, που είναι η εκπροσώπηση απόψεων, επιχειρημάτων, διαλόγου, διεκδικήσεων και αντιλήψεων από αιρετούςθεωρείται ως «βαρίδι» πουπρέπει να ξεφορτώνεται ο κάθε διορισμένος πρόεδρος , διευθύνων σύμβουλος, «εκπρόσωπος» & ΣΙΑ.

Ας μας αποδείξει η διοίκηση της ΕΡΤ με στοιχεία κι όχι απλώς αναπαράγοντας τις προσωπικές και απολύτως υποκειμενικές και αβάσιμες εκτιμήσειςτου συντάκτη, σε τι συνίσταται η «συστηματική επίθεση εναντίον της ΓΔΤεχνολογίας» την οποία δήθεν έχουμε εξαπολύσει και μετά ας απαντήσει στο καίριο κρίσιμο και μείζον ερώτημα για το μέλλον της ΕΡΤ και των εργαζομένων σε αυτήν, σχετικά με το ποιοι ευθύνονται για το ότι πέρασαν δυο χρόνια από τηνεπαναλειτουργία της κι ακόμα είναι όχι μόνο όμηρος της DIGEA αλλά και θύμα ενός εξελισσόμενου χυδαίου εκβιασμού.

Θα μπορούσε βέβαια να μας απαντήσει κάποιος πως εκτιμά το γεγονός ότι χθες ζητήθηκαν οι παραιτήσεις των μελών του Δ.Σαπό τον αρμόδιο υπουργό.

Σε κάθε περίπτωση ο Σύλλογός μας, όπως ο θεσμικός του ρόλος απαιτεί, ανυποχώρητα θα υπερασπίζεται το Δημόσιο συμφέρον, τη ανεξάρτητη και ανταγωνιστικήλειτουργία της ΕΡΤ.Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος
Γαβριήλ Κασιμάτης

Ο Γενικός Γραμματέας
Δημήτριος ΚούνηςΤελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54