Οι Κινέζοι επιβεβαιώνουν το ενδιαφέρον τους για την εξαγορά του «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Το ενδιαφέρον τους για την εξαγορά της πλειοψηφίας των μετοχών του αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» επανεβεβαίωσε η κινεζική πλευρά στη συνάντηση που είχε σήμερα ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης, με αντιπροσωπεία της Ένωσης Κινεζικών Επιχειρηματικών Ομίλων.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας ήταν ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Prof, Chongqing Zhang, ενώ στη συνάντηση συμμετείχαν ο γενικός διευθυντής της Κοινοπραξίας Friedmann Pacific Asset Management Ltd και Shenzhen Airport, Eric Cheng, και ο εμπορικός σύμβουλος της κινεζικής Πρεσβείας στην Αθήνα, Sun Liwei.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, εκτός από το ότι ο κ. Zhang επαναβεβαίωσε το ενδιαφέρον της κινεζικής πλευράς για την εξαγορά της πλειοψηφίας των μετοχών του αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος», σημείωσε ότι πρόθεση της αρμόδιας Εθνικής Υπηρεσίας Τουρισμού της Κίνας είναι να καταστήσει το αεροδρόμιο της Αθήνας σημαντική πύλη εισόδου από την Ασία στην Ευρώπη.

Από την πλευρά του ο κ. Μηταράκης τόνισε ότι το ΤΑΙΠΕΔ θα προχωρήσει στην προκήρυξη της σχετικής διαδικασίας για το αεροδρόμιο της Αθήνας.

Σημείωσε, επίσης, ότι η πρόσφατη επίσκεψη του Κινέζου πρωθυπουργού Li στην Αθήνα επιβεβαίωσε τις άριστες διμερείς πολιτικές σχέσεις και επισήμανε ότι η περαιτέρω ανάπτυξη των οικονομικών και επιχειρηματικών σχέσεων θα επιφέρει σημαντικά οφέλη και για τις δύο χώρες. Στο πλαίσιο αυτό, όπως είχε πει και κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Κίνα τον Φεβρουάριο, ο κ. Μηταράκης σημείωσε ότι πλέον έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για την ανάπτυξη των απευθείας αεροπορικών συνδέσεων μεταξύ Κίνας και Ελλάδας.

Πηγή: naftemporiki.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 03/07/2014 - 19:13