Τρεις ελληνικές ΜΚΟ έλαβαν το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη

Τρείς μη κυβερνητικοί οργανισμοί από την Ελλάδα έλαβαν την Δευτέρα στις Βρυξέλλες το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη που απονέμεται κάθε χρόνο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Πρόκειται για την «Κιβωτό του Κόσμου», που δραστηριοποιείται στον τομέα της μέριμνας και της προστασίας μητέρας και παιδιού, τη ΜΚΟ «HOPEgenesis» που ασχολείται με το θέμα της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα και την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «’Ανεμος Ανανέωσης» που δραστηριοποιείται στον τομέα της στήριξης και της ένταξης στην κοινωνία ιδιαίτερα ευάλωτων προσφύγων.

Η «Κιβωτός του Κόσμου» προτάθηκε για το βραβείο από τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρο του ΕΚ, Δημήτρη Παπαδημούλη.

Τη ΜΚΟ «HOPEgenesis» πρότεινε η ευρωβουλευτής της ΝΔ Ελίζας Βόζενμπεργκ.

Tην Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «’Ανεμος Ανανέωσης» πρότεινε ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού, Μιλτιάδης Κύρκος.

Το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη είναι ένας θεσμός που θεσπίστηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2008 και με το οποίο επιβραβεύονται δραστηριότητες ή δράσεις πολιτών, ομάδων, σωματείων ή οργανώσεων που έχουν επιδείξει εξαιρετική προσήλωση στην προαγωγή μιας καλύτερης αμοιβαίας κατανόησης και στενότερης ολοκλήρωσης μεταξύ των πολιτών των κρατών-μελών. Για το έτος 2018, απονεμήθηκαν συνολικά 50 βραβεία σε φορείς και πολίτες σε 26 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πηγή ΑΠΕ, ΕΡΤ

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54