38η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης την Κυριακή 13 Μαϊου - Οι Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις :

Κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα, την ίδια μέρα στο πλαίσιο της Μέρας Πανελλαδικής Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης που έχει αναγγείλει η ΕΕΔΥΕMANOLIS PAKIASΗ Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) απευθύνει κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην Πανελλαδική Μέρα Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης, την Κυριακή 13 Μάη. Στο πλαίσιο αυτό, τη μέρα εκείνη πραγματοποιείται στην Αττική η 38η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης, που θα ξεκινήσει στις 8 π.μ. από τον Τύμβο του Μαραθώνα και θα τερματίσει στις 6.30 μ.μ. στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας.

Η ΕΕΔΥΕ καλεί το λαό να μετατρέψει την ανησυχία του σε οργανωμένη πάλη κατά των ιμπεριαλιστικών πολέμων και των αιτιών που τους προκαλούν, ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στα επικίνδυνα σχέδια. Να παλέψει για τον απεγκλωβισμό της Ελλάδας από τις δαγκάνες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, για μη αλλαγή των συνόρων και των διεθνών Συνθηκών που τα καθορίζουν.

Να πορευτεί την Κυριακή στα βήματα του Γρ. Λαμπράκη, απαιτώντας:

 • Καμία συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τις επεμβάσεις.
 • Επιστροφή όλων των στρατιωτικών αποστολών από τις ευρωΝΑΤΟικές αποστολές στο εξωτερικό.
 • Καμιά αλλαγή των συνόρων και των Συνθηκών που τα καθορίζουν.
 • Εξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, τη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια.
 • Να κλείσουν η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες στρατιωτικές βάσεις και τα στρατηγεία.
 • Οχι στις πολεμικές δαπάνες για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ.
 • Αποδέσμευση από ΕΕ - ΝΑΤΟ, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.
Το πρόγραμμα της Πορείας


8.00 Τύμβος Μαραθώνα - Τελετή έναρξης8.30 Εκκίνηση πορείας

9.30 Νέα Μάκρη - Στάση

12.00 Διασταύρωση Ραφήνας - Στάση

13.30 Πικέρμι - Στάση

14.30 Παλλήνη - Στάση

15.30 Αναχώρηση από Παλλήνη

17.30 Αγία Παρασκευή - Στάση

18.30 Υπουργείο Εθνικής Αμυνας - Τερματισμός πορείας. Εκδήλωση υποδοχής των ειρηνοδρόμων. Ομιλία, χαιρετισμοί, τραγούδια.

Πούλμαν από συνοικίες της Αττικής

Για τη μετάβαση των ειρηνοδρόμων στον Τύμβο του Μαραθώνα, θα αναχωρήσουν πούλμαν της ΕΕΔΥΕ από την πλατεία Κάνιγγος στις 6.45 το πρωί (προσέλευση το αργότερο μέχρι 6.30 π.μ.).

-- Από Ιλιον

 • 6.45 π.μ. Πετρούπολη - δημαρχείο
 • 6.55 π.μ. ΟΤΕ Ιλίου (Ιδομενέως)
 • 7 π.μ. Αγ. Ανάργυροι - εκκλησία
 • 7.05 π.μ. Καματερό - «Μελίνα»
-- Από Χαλάνδρι

 • 7 π.μ. πλατεία Χαλανδρίου (πάρκινγκ)
 • 7.15 π.μ. εκκλησία Αγ. Παρασκευής
-- Από Νέο Ηράκλειο

 • 6.45 π.μ. «Τρία Αστέρια»
 • 6.50 π.μ. Νέα Ιωνία - ΟΤΕ
-- Από Ανατολικές Συνοικίες

 • 6.40 π.μ. Ηλιούπολη - Γυμναστική Ακαδημία
 • 6.45 π.μ. Υμηττός - δημαρχείο
 • 6.45 π.μ. Βύρωνας - πλατεία Ταπητουργείου
 • 6.55 π.μ. Καισαριανή - έναντι εκκλησίας Αγ. Νικολάου Καισαριανής
 • 7 π.μ. Ζωγράφου - Ούλοφ Πάλμε και Παπάγου
-- Από 2ο Διαμέρισμα (Γούβα, Ν. Κόσμος, Παγκράτι)

 • 6.45 π.μ. από Kάρπου και Βουλιαγμένης
-- Από Αγιο Δημήτριο

 • 6.30 π.μ. δημαρχείο Αγίου Δημητρίου
-- Από Κερατσίνι

 • 6.30 π.μ. Κερατσίνι - πλατεία Λαού
 • 6.45 π.μ. Νίκαια - «Περιβολάκι»
-- Από Πειραιά

 • 6.45 π.μ. Δημοτικό Θέατρο
-- Από Ελευσίνα (για τη στάση της Αγίας Παρασκευής)

 • 4 μ.μ. από το δημοτικό πάρκινγκ
Κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα

Στο πλαίσιο της Μέρας Πανελλαδικής Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης, που έχει αναγγείλει η ΕΕΔΥΕ την Κυριακή 13 Μάη, κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα:

-- Πορεία ειρήνης διοργανώνει η ΕΔΥΕΘ στη Θεσσαλονίκη, που θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί από το στρατόπεδο Νταλίπη στην Καλαμαριά και με ενδιάμεση στάση στο Γ' Σώμα Στρατού, όπου εδρεύει το ΝΑΤΟικό Στρατηγείο, θα καταλήξει στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη.

-- Παγκρήτια κινητοποίηση στη βάση της Σούδας οργανώνουν οι Επιτροπές Ειρήνης Κρήτης και δεκάδες φορείς του νησιού. Το ραντεβού έχει οριστεί για τις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς των Χανίων. Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της, η Επιτροπή Ειρήνης Ηρακλείου, σωματεία και φορείς πραγματοποιούν σήμερα Παρασκευή, στις 7 μ.μ., πικετοφορία στα Λιοντάρια.

-- Πανθεσσαλική πορεία ειρήνης οργανώνουν στη Λάρισα οι Γραμματείες Λάρισας, Βόλου, Τρικάλων και Καρδίτσας της ΕΕΔΥΕ καθώς και φορείς, ανάμεσά τους και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, που θα ξεκινήσει στις 11 π.μ. από την πλατεία Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ) και θα τερματίσει στην 1η Στρατιά. Θα υπάρξει καλλιτεχνικό πρόγραμμα, ενώ ψήφισμα θα επιδοθεί τόσο στο Αρχηγείο του ΑΤΑ όσο και στην 1η Στρατιά.

-- Οι Επιτροπές Ειρήνης Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης διοργανώνουν πορεία ειρήνης στην Αλεξανδρούπολη, στις 10.30 π.μ., μπροστά από το δημαρχείο.

-- Οι Επιτροπές Ειρήνης Αγρινίου, Αρτας, Ιωαννίνων, Λευκάδας, Πρέβεζας, Εργατικά Κέντρα, φορείς και φοιτητικοί σύλλογοι της Βορειοδυτικής Ελλάδας πραγματοποιούν συγκέντρωση στις 11 π.μ. έξω απ' τη βάση του Ακτίου και πορεία ενάντιά της στις 12.30 μ.μ. στους δρόμους της Λευκάδας.

-- Παμπελοποννησιακό αντιπολεμικό αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο διοργανώνουν οι Επιτροπές Ειρήνης Πελοποννήσου, Ζακύνθου και Κεφαλονιάς, στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Υψηλών Αλωνιών στην Πάτρα.

-- Οι Επιτροπές Ειρήνης Κοζάνης και Πτολεμαΐδας διοργανώνουν πορεία ειρήνης στις 7 μ.μ., από τα Νταμάρια (Μνημείο Εθνικής Αντίστασης) μέχρι την κεντρική πλατεία της Κοζάνης, όπου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση.

-- Η Επιτροπή Ειρήνης Λέσβου διοργανώνει πορεία ειρήνης στις 6.30 μ.μ. από την Παναγιούδα προς τη Μυτιλήνη (η μεταφορά στην Παναγιούδα θα γίνει με ΚΤΕΛ από την Πλατεία Σαπφούς στις 5.45 μ.μ.).Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν, σύμφωνα με την αστυνομία, την Κυριακή 13 Μαϊου 2018,
λόγω της 38ης Μαραθώνιας Πορείας Ειρήνης
, σε περιοχές των Δήμων Μαραθώνα-Ν. Μάκρης, Ραφήνας-Πικερμίου, Παλλήνης-Γέρακα, Αγίας Παρασκευής, Χαλανδρίου, και Ψυχικού-Φιλοθέης.

Ειδικότερα, από τις 8.00 έως τις 18.30, θα πραγματοποιηθούν σταδιακές διακοπές της κυκλοφορίας των οχημάτων, καθώς και απαγόρευση στάσης και στάθμευσης αυτών στις εξής λεωφόρους και οδούς:

-Μαραθωνομάχων, στο τμήμα της μεταξύ του τύμβου Μαραθώνα και της Λ. Μαραθώνος, κατά τις ώρες 08.00΄ - 09.30΄.

-Λ. Μαραθώνος, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Μαραθωνομάχων και της Λ. Διονύσου, κατά τις ώρες 09.30΄ - 10.30΄.

-Λ. Μαραθώνος, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Διονύσου και της οδού Αεροπορίας, κατά τις ώρες 09.30΄ - 10.30΄.

-Λ. Μαραθώνος, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αεροπορίας και Φλέμιγκ (διασταύρωση Ραφήνας), κατά τις ώρες 10.30΄ - 13.00΄.

-Λ. Μαραθώνος, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αγ. Χριστοφόρου (Επ. οδός Πικερμίου - Μαραθώνα, διασταύρωση Πικερμίου) και Ευ. Πουλάκη (διασταύρωση Μοναξιάς), κατά τις ώρες 14.00΄ - 14.30΄.

-Λ. Μαραθώνος, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ευ. Πουλάκη (διασταύρωση Μοναξιάς) και Εθν. Αντιστάσεως (διασταύρωση Παλλήνης), κατά τις ώρες 14.30΄ - 15.30΄.

-Λ. Μαραθώνος, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Εθν. Αντιστάσεως (διασταύρωση Παλλήνης) και της Λ. Λαυρίου-Κλεισθένους (Κόμβος Σταυρού), κατά τις ώρες 15.30΄ - 16.30΄.

-Λ. Μαραθώνος, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Λαυρίου-Κλεισθένους (Κόμβος Σταυρού) και Μεσογείων-Χαλανδρίου (πλ. Αγίας Παρασκευής), κατά τις ώρες 16.30΄ - 17.30΄.

-Λ. Μεσογείων, στο τμήμα της μεταξύ των λεωφόρων Χαλανδρίου (Πλατεία Αγίας Παρασκευής) και Δημοκρατίας (Πεντάγωνο), κατά τις ώρες 17.30΄ - 18.00΄.

-Λ. Μεσογείων, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Δημοκρατίας και της οδού Κύπρου (Υπ. ΕΘ.ΑΜ.), κατά τις ώρες 18.00΄ - 18.30΄.πηγή Ριζοσπάστης - ΑΠΕ