ΟΜΥΛΕ, λιμενεργάτες: Συνεχίζουν με νέα 48ωρη απεργία και αποχή το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Παραμένουν στους δρόμους οι υπάλληλοι των λιμανιών (ΟΜΥΛΕ) και οι λιμενεργάτες του ΟΛΠ και του ΟΛΘ. Αντιδρούν στο ξεπούλημα και κατηγορούν την κυβέρνηση για εμπαιγμό ζητώντας «θεσμοθέτηση της εργασιακής συνέχειας, με θεσπισμένες εργασιακές σχέσεις». Έτσι, με βάση τις αποφάσεις τους, προχωρούν σήμερα Παρασκευή 17 Ιούνη και την Τρίτη 21 Ιούνη σε νέα 48ωρη απεργία, ενώ το Σαββατοκύριακο και την αργία του Αγίου Πνεύματος θα απέχουν από κάθε εργασία. Χθες, έκαναν κατάληψη του Μεγάρου του ΟΛΠ στην Ακτή Μιαούλη (φωτογραφία).

Η ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΜΥΛΕ ΚΑΙ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ


Συμπληρώθηκαν σήμερα (σ.σ.: η ανακοίνωση εξεδόθη στις 16/6) είκοσι δύο (22) ημέρες ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΥ ΑΓΩΝΑ των εργαζομένων στα Λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης. Ενός ΑΓΩΝΑ που ανέδειξε την ΕΝΟΤΗΤΑ και την ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ των εργαζομένων να υπερασπιστούν με κάθε θυσία και με κάθε τίμημα τα εργασιακά τους δικαιώματα.

Από την αρχή αυτού του ΑΓΩΝΑ και επί τρείς μήνες διαβούλευσης με την Κυβέρνηση διατυπώσαμε καθαρές απόψεις και τεκμηριωμένες προτάσεις.

Αντ’ αυτών η Κυβέρνηση αντέταξε ασαφείς και γενικόλογες απόψεις, χωρίς ποτέ μέχρι σήμερα να μετουσιώσει σε πράξη αυτά που αναγνώριζε ως δίκαια αιτήματά μας.

Με αναντιστοιχία λόγων και έργων, η Κυβέρνηση, μετέθετε από μέρα σε μέρα τις απαντήσεις της και τις αποφάσεις της εμπαίζοντας προκλητικά τους εργαζόμενους.

Από την πλευρά μας δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν θα υποστείλουμε την σημαία του ΑΓΩΝΑ. Το δικαίωμα της εργασίας μας θα το υπερασπιστούμε μέχρις εσχάτων.

Αναμένουμε, έστω και τώρα, η Κυβέρνηση να εγκαταλείψει τις γενικόλογες αναφορές και τις κωλυσιεργίες και να δώσει λύση, που δεν είναι άλλη, από την θεσμοθέτηση της εργασιακής συνέχειας, με θεσπισμένες εργασιακές σχέσεις.

Συνεχίζουμε, στα πλαίσια των αρχικών μας αποφάσεων, 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ για την Παρασκευή 17/6 και την Τρίτη 21/6, καθώς και αποχή από εργασία Σαββάτου Κυριακής και της Αργίας του Αγίου Πνεύματος.
πηγή ergasianet
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54