«Πιάσε το χέρι μου»: Μεγάλη καμπάνια αλληλεγγύης στους πρόσφυγες στο Χαλάνδρι και στην Αγία Παρασκευή

Το μεγάλο κύμα αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες συνεχίζεται μέσω των δράσεων της καμπάνιας «Πιάσε το χέρι μου», που συνδιοργανώνουν οι Δήμοι Αγίας Παρασκευής και Χαλανδρίου, η συνεταιριστική «Εφημερίδα των Συντακτών», η «Αλληλεγγύη για Όλους» και το Δίκτυο μεταναστριών στην Ελλάδα «Μέλισσα».

Στο δεύτερο μήνα της καμπάνιας συμμετέχουν συνολικά 78 σχολεία με 14.166 μαθητές των δύο Δήμων, με 48 σχολεία και 7.582 μαθητές από την Αγία Παρασκευή και με 30 σχολεία και 6.584 μαθητές από το Χαλάνδρι – από το νηπιαγωγείο μέχρι και το Λύκειο.
Οι δύο Δήμοι κάλεσαν από κοινού την Τετάρτη 2/3 τους μαθητές, να στηρίξουν τους συνομήλικούς τους πρόσφυγες, μοιράζοντάς τους σακίδια τα οποία τα παιδιά θα γεμίσουν με συσκευασμένα τρόφιμα, είδη ατομικής υγιεινής, παιχνίδια, μαρκαδόρους, τετράδια, αλλά και ευχές που θα γεμίσουν με κουράγιο και δύναμη τα μικρά προσφυγόπουλα, στην προσπάθειά τους να αφήσουν πίσω τους τον πόνο, την θλίψη και τον πόλεμο.


Παράλληλα, οι μαθητές καλούνται να φτιάξουν από ένα «ημερολόγιο τάξης» σε κάθε τμήμα μέσα από το οποίο θα έχουν τη δυνατότητα να εκφράσουν ιδέες και συναισθήματα σχετικά με την πρωτοφανή προσφυγική κρίση και να φτιάξουν πολύχρωμες ζωγραφιές με θέμα την ειρήνη. Τα «ημερολόγια τάξης» θα επιστραφούν αργότερα στους δασκάλους, καθώς σκοπός είναι να δημιουργηθεί έκθεση με τα έργα των μαθητών.

Κατά την σημερινή παράδοση των σακιδίων στους μαθητές του 7ο Δημοτικού Αγίας Παρασκευής, το παρών έδωσε ο Δήμαρχος, Γιάννης Σταθόπουλος κι ο αντιδήμαρχος Πάνος Γκόνης, ενώ αντίστοιχα στο 8 Γυμνάσιο – Λύκειο Χαλανδρίου, η αντιδήμαρχος, Έλενα Χριστούλη.

Σημειώνεται ότι η δράση «Στηρίζουμε το ταξίδι» ξεκίνησε από τους Δήμους Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας και Νέας Ιωνίας και σε αυτή έχουν ήδη συμμετάσχει 12.300 μαθητές.

Σύνθημα της καμπάνιας είναι: Με τη δύναμη της αλληλεγγύης – Με τη γνώση της μνήμης.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54