Νέα σύσκεψη για τους νεκρούς εργάτες στα ΕΛΠΕ

Πρόσκληση σε πολιτικές κινήσεις και οργανώσεις της εργατικής τάξης, σωματείων, συνδικαλιστών, εργατικών σχημάτων, εργαζόμενους & άνεργους, απευθύνει η Πρωτοβουλία Ενάντια στα Εργοδοτικά Εγκλήματα. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά:
 
"Την Δευτέρα 8 Ιουνίου, στην αίθουσα Γκίνη του Πολυτεχνείου έγινε η νέα σύσκεψη που καλέστηκε από την “Πρωτοβουλία Ενάντια στα Εργοδοτικά Εγκλήματα”.
 
Συμφωνήσαμε ότι η διαδήλωση ήταν μια πρώτη απάντηση του εργατικού κινήματος στο εργοδοτικό έγκλημα στα ΕΛΠΕ.
Αποφασίστηκε ότι ο φρικτός θάνατος των  τεσσάρων ταξικών αδελφών μας δεν πρέπει να μείνει στο περιθώριο της πολιτικής αποσιωπημένος από τα καθεστωτικά ΜΜΕ.
 
Αντίθετα:
Η ζωή και οι όροι εργασίας της εργατικής τάξης θα πρέπει να γίνουν το κέντρο της πολιτικής. Ειδικά μετά το θάνατο των 4 εργατών οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την ΕΕ και ΔΝΤ για τις εργασιακές σχέσεις στο πλαίσιο νέων μνημονίων, γίνεται φανερό ότι έχουν αντικείμενο την παραπέρα καταστροφή των όρων εργασίας και ζωής των εργαζόμενων.
 
Φραγμός σε αυτή την καταστροφή είναι μαζική εργατική απαίτηση για παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων για το νέο έγκλημα της εργοδοσίας στα ΕΛΠΕ αλλά και η κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων και της εντατικοποίησης που είναι υπεύθυνες για τα κατ ευφημισμόν εργατικά «ατυχήματα». Πρέπει να εκφραστεί αγωνιστικά η απαίτηση να σταματήσει κάθε διαπραγμάτευση για παραπέρα χειροτέρευση των εργασιακών σχέσεων.
 
Με βάση όλα αυτά αποφασίστηκε να καλεστεί νέα σύσκεψη πολιτικών κινήσεων και οργανώσεων της εργατικής τάξης, σωματείων συνδικαλιστών και εργατικών σχημάτων για την Παρασκευή 12 Ιουνίου στις 7.30 στο Πολυτεχνείο αίθουσα Γκίνη. Η πρότασή μας, ανοιχτή σε συζήτηση στη σύσκεψη αυτή, είναι οργάνωση δεύτερης μαζικής διαδήλωσης για τις 19 Ιουνίου το απόγευμα, με κοινό μαζικό κάλεσμα.
 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54