“Δεν ανοίγει στις 11 Ιουνίου η ΕΡΤ3"

Η ΕΡΤ3 δεν πρόκειται να ανοίξει μαζί με την ΕΡΤ στις 11 Ιουνίου φέρεται να δήλωσε ο Λάμπης Ταγματάρχης επικαλούμενος τεχνικά και νομικά κολλήματα.

Μιλώντας με εργαζομένους στη Θεσσαλονίκη ο ίδιος απέφυγε να απαντήσει σε ερώτηση για το ενδεχόμενο πρόσληψης των αλληλέγγυων, οι οποίοι κράτησαν ζωντανό το πρόγραμμα της ελεύθερης δημόσιας τηλεόρασης.

"Δεν μπορώ να απαντήσω αν θα συνεχιστούν τα κοινωνικά μηνύματα στην EΡT3", είπε ο Λάμπης Ταγματάρχης, αναφερόμενος στα κινηματικά σποτάκια για τις Σκουριές, τη ΒΙΟΜΕ, τους απεργούς-απολυμένους της Coca Cola, των Τσιμέντων Χαλκίδας, τα οποία μεταδίδονται από την ελεύθερη ΕΡΤ 3.

Η αναβολή λειτουργίας της ΕΡΤ3 προκαλεί ερωτήματα καθώς το κανάλι ουσιαστικά δεν έκλεισε ποτέ στους μήνες του μαύρου ενώ εργαζόμενοι στο σταθμό δηλώνουν ότι είναι έτοιμοι και για την τεχνική διαδικασία της μετάβασης.

Η ΕΡΤ3 είχε αποτελέσει τον βασικό πυλώνα για την λειτουργία της ελεύθερης δημόσιας τηλεόρασης ενώ το έργο που παρείχαν οι εργαζόμενοι της πρώην ΕΡΤ και οι αλληλέγγυοι δημοσιογράφοι και τεχνικοί είχε προκαλέσει παγκόσμιο ενδιαφέρον και ειδικά αφιερώματα μέσων ενημέρωσης όπως το Al Jazeera.Σύμφωνα με πληροφορίες πρόθεση της κυβέρνησης είναι να αναθέσει στον καθηγητή Γιάννη Μυλόπουλο τη θέση του προέδρου στη διοικούσα επιτροπή της ΕΡΤ3, ενώ ο δημοσιογράφος Χρήστος Γιαννούλης προορίζεται για τη γενική διεύθυνση του ραδιοτηλεοπτικού φορέα της Θεσσαλονίκης.


πηγή: info-war.grΤελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 09/06/2015 - 01:06