Στη δικαιοσύνη το πόρισμα για το ΕΑΚ Πάτρας

Θα το καταθέσουν σήμερα στον αρμόδιο Εισαγγελέα, υφυπουργός και γγ Αθλητισμού. Ερωτηματικά προκαλεί η παραμονή του στα συρτάρια επί περίπου τετράμηνο.

Δεύτερη υπόθεση (μετά το χιονοδρομικό κέντρο στο Σέλι) - σχετική με τον τρόπο διοίκησης, εποπτευόμενου φορέα - στέλνει στην δικαιοσύνη η ΓΓΑ. Σήμερα, ο υφυπουργός αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, και ο ΓΓΑ, Ιούλιος Συναδινός, θα επισκεφθούν τον Εισαγγελέα Πάτρας. Και θα του παραδώσουν την (με ημερομηνία 2/12/2014) «Έκθεση διαπιστώσεων εκτάκτου ελέγχου». Την οποία πραγματοποίησε, για το Παμπελοποννησιακό Εθνικό Αθλητικό Κέντρο (ΠΕΑΚ), η Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών της ΓΓΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες – η έκθεση – περιλαμβάνει αρκετά ζητήματα, τα οποία αποτελούν (τουλάχιστον) αποχρώσες ενδείξεις κακοδιαχείρισης. Οι ελεγκτές έχουν διαπιστώσει (μεταξύ άλλων) «πλημμελή παρακολούθηση στην διαχείριση και την λογιστική απεικόνιση». Δεν τηρούνταν ούτε τα προβλεπόμενα από τον νόμο βιβλία! Όπως «παροικούντες την Ιερουσαλήμ» αναφέρουν, «ούτε καν του ταμείου»!

Από κάθε αθλητή/ια (των τριών αθλητικών σωματείων που χρησιμοποιούν το αθλητικό κέντρο) εισπράττονται 3-5 ευρώ. Για τα οποία, όμως, δεν υπάρχουν λογιστικές εγγραφές!... Αξιοσημείωτο, επίσης, θεωρείται το γεγονός ότι σχεδόν όλες οι αποφάσεις υπογράφονται μόνο από τον πρόεδρο. Στην έκθεση υπάρχουν και διάφορα άλλα ευρήματα. Η αξιολόγηση των οποίων απαιτεί διενέργεια τακτικού διαχειριστικού ελέγχου. Θα τον πραγματοποιήσουν, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η νέα διοίκηση του ΠΕΑΚ αλλά και άλλοι ελεγκτικοί μηχανισμοί της Πολιτείας.

Ερωτηματικά (τα οποία δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητα) προκαλεί ακόμα ένα γεγονός. Η έκθεση συντάχθηκε στις 2/12/2014. Γιατί ως σήμερα παρέμενε στα συρτάρια; Ποιός ή ποιοί αδιαφόρησαν ή δεν θέλησαν (και γιατί) να πράξουν τα δέοντα; Δηλαδή να την στείλουν στην δικαιοσύνη;

Μετά την επίσκεψη στον Εισαγγελέα Πάτρας, υφυπουργός και γγΑ θα συναντηθούν με τον Δήμαρχο, Κώστα Πελετίδη, και μέλη του δημοτικού συμβουλίου στον Δήμο Πατρέων. Στην συνέχεια, ο Στ. Κοντονής θα πραγματοποιήσει επαφή με τα μέλη που προορίζονται να στελεχώζουν τη νέα διοίκηση στο ΠΕΑΚ. Ενώ ο Ιούλιος Συναδινός – μαζί με μηχανικούς – θα επισκεφθούν τις αθλητικές υποδομές στα προσφυγικά (γήπεδο ποδοσφαίρου), στην Αγιά (κολυμβητήριο) και στα Μποζαΐτικα (κλειστό γυμναστήριο «Δ. Τόφαλος»).

Συντάκτης Γιώργος Καντζιλιέρης


Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54