Απεργιακό Ταμείο ΠΟΣΠΕΡΤΕΘΝΙΚΗ: GR3901101800000018048007100

Ομόφωνο Ψήφισμα Συγκέντρωσης Προσωπικού Σωματείων μελών της ΠΟΣΠΕΡΤΣτις 20/3/2015 συγκεντρωθήκαμε στην αίθουσα της Νομαρχίας στη Μεσογείων για μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για το υπό κατάθεση σχέδιο νόμου για την ΕΡΤ.

Η κατάθεση του νομοσχεδίου για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, αποτελεί ένα πρώτο βήμα του αγώνα που δίνουμε οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ εδώ και 21 μήνες ενάντια στο μαύρο που επέβαλλαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις. Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ ξαναγυρίζουμε στις δουλειές μας γιατί το κερδίσαμε με τον μακροχρόνιο συνδικαλιστικοπολιτικό μας αγώνα, κρατήσαμε ανοιχτή τη φωνή της μαχόμενης κοινωνίας ενάντια στα μνημόνια της φτώχειας, της εξαθλίωσης και το ξεπούλημα της χώρας, γίναμε ο φάρος αναφοράς.

Είναι μια επιβεβαίωση ότι οι αγώνες μπορούν να κερδίζουν.

Η επιμονή ,η συνέπεια και η αυταπάρνησή μας στη σύγκρουση με την συγκυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου και λειτουργώντας ένα δημόσιο φορέα στο συνολό του μέσω του ertopen (ΕΡΤ3-ΕΡΑ στα ΦΜ / ΜΕΣΑΙΑ & ΒΡΑΧΕΑ σε όλον το κόσμο ) όλους αυτούς τους μήνες, έχοντας συμβάλει στην ήττα των ΜΕΡΚΕΛΙΣΤΩΝ, αλλά και το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ δεν αρκεστήκαμε στην αναμονή αλλά οργανώσαμε συλλαλητήριο στις 11 Φλεβάρη, αυτό έφερε το πρώτο βήμα.

Ο αγώνας που δόθηκε σε όλη την Ελλάδα- από εργαζόμενους, αλληλέγγυους και κοινωνία- για το άνοιγμα της ΕΡΤ ήταν αυτός που οδήγησε στην πολιτική απόφαση για την επαναλειτουργία της. Από την πρώτη στιγμή μέχρι σήμερα, τα ευρωπαϊκά -και όχι μόνο- ριζοσπαστικά συνδικαλιστικά και πολιτικά κινήματα και φορείς παρακολουθούν όλες τις εξελίξεις του πρωτοφανούς εγχειρήματος πολιτικής ανυπακοής που κάναμε πράξη, με τη λειτουργία του μοναδικού αυτόνομου, αυτοδιαχειριζόμενου δικτύου δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στον κόσμο,

Το σχέδιο νόμου που παρουσίασε για διαβούλευση η κυβέρνηση είναι πιο πίσω από τις εξαγγελίες της, ακόμη και από την προγραμματική τοποθέτηση ότι «η ΕΡΤ θα ανοίξει από μηδενική βάση με όλες τις δομές της », το σχέδιο νόμου του φερέφωνου της ΝΕΡΙΤ μόνο μηδενική βάση δεν χαρακτηρίζεται ,ξεχνώντας ότι «με υλικά κατεδαφίσεων δεν φτιάχνεις γερό σπιτικό».

Τα προεκλογικά λόγια για τον «σεβασμό στον αγώνα των είκοσι μηνών» που θα ήταν η βάση! για την ΝΕΑ ΕΡΤ μετατράπηκαν σε μια απλή αλλαγή του ονόματος από ΝΕΡΙΤ σε ΕΡΤ ΑΕ, στο νομοσχέδιο που χρησιμοποίησαν οι τροϊκανοί για να στήσουν το έκτρωμα της ΝΕΡΙΤ.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ, ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να γίνουν πράξη οι απαιτήσεις και οι προσδοκίες των εργαζόμενων της ΕΡΤ και της κοινωνίας που στη διάρκεια της 21μηνης μάχης μας –με 18 συνάδελφους μας νεκρούς- υπήρξαν αιτήματα, τα οποία η αγωνιστική παρακαταθήκη δεν επιτρέπει ούτε να παραγραφούν ούτε να υποτιμηθούν,

H πλήρης ηθική δικαίωση ενός -τέτοιας έκτασης και μορφής- αγώνα δεν επιτυγχάνεται με υποχωρήσεις και εκχωρήσεις και ότι στην οποιοδήποτε λοξοδρόμηση έχουμε τη δυνατότητα να απαντήσουμε δυναμικά, για να εξασφαλίσουμε ότι αυτά για τα οποία παλεύαμε, θα γίνουν πράξη και δεν θα μείνουν στα μισά του δρόμου.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ :

  ΕΡΤ που πρέπει να λειτουργήσει με όλες τις δομές της όπως πριν τις 11 Ιούνη του 2013 με άμεση πρόσληψη, μικρού αριθμού εξειδικευμένου προσωπικού, όπου αυτό απαιτείται για να καλυφτούν όλες οι ανάγκες της πλήρους λειτουργίας της ΕΡΤ

  Το Νόμιμο-δίκαιο και ηθικό που είναι η επιστροφή στη δουλειά των «παρανόμως απολυμένων» της ΕΡΤ με όλα τα δικαιώματα  τους, με όλους τους θεσμικούς, κανονιστικούς όρους και τις ΣΣΕ που είχαν πριν το μαύρο.

Με μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, μαζί με τους πρώην συμβασιούχους της ΕΡΤ που συνέχισαν τον αγώνα, μαζί με τους αλληλέγγυους που είναι απαραίτητοι στη λειτουργία της ΕΡΤ για την κάλυψη των κενών θέσεων και όχι ανακύκλωση νέων συμβασιούχων.

 Δεν αποδεχόμαστε διαφορετική αμοιβή για το ίδιο παραγόμενο έργο , ούτε τον διαχωρισμό των εργαζομένων σε δυο κατηγορίες σε πατρικίους και πληβείους.

Την επαναλειτουργία της ΕΡΤ που χρειάζεται να στηριχθεί στις κατακτήσεις του ertopen, 
στην εμπειρία των 21 μηνών αυτοδιαχείρισης.


Mε αυτονομία της ΕΡΤ3 και των περιφερικών ΕΡΑ.

Μόνο έτσι μπορεί η ΕΡΤ να παραμείνει η φωνή της μαχόμενης κοινωνίας και να μη μετατραπεί σε ΝΕΡΙΤ!

  Την αποδέσμευση του ποσού των 100 εκατ. ευρώ από το ανταποδοτικό τέλος που παράνομα είχε υπολογιστεί από την τροϊκανή συγκυβέρνηση ΝΔ.-ΠΑΣΟΚ ως πλεόνασμα του προϋπολογισμού 2015, όπως και τη διασφάλιση ότι δεν θα υπάρξουν παρόμοιες αφαιμάξεις στο μέλλον.

  Την κάλυψη των κενών θέσεων, κυρίως από όσους αλληλέγγυους συμμετείχαν αδιαλείπτως στο αυτοδιαχειριζόμενο πρόγραμμα στις ειδικότητες που είχαν, όπως και από τους συναδέλφους συμβασιούχους που δούλευαν στην ΕΡΤ πριν το «μαύρο» και οι οποίοι επέλεξαν με την εργασία τους να στηρίξουν τον αγώνα μας, τον αγώνα για την ανατροπή, για τη δημοκρατία.

  Τη δέσμευση για την πρόσληψη ενός μέλους πρώτου βαθμού από τις οικογένειες των 18 νεκρών μας.

   Την καθαρή πρόβλεψη για συμμετοχή της κοινωνίας στη λειτουργία της νέας ΕΡΤ μέσα από τις κατά τόπους συνελεύσεις εργαζόμενων και αλληλέγγυων.
 Ο αγώνας συνεχίζεται για να εξασφαλίσουμε ότι η ΕΡΤ που θα ανοίξει, δεν θα είναι το μόρφωμα –έκτρωμα της ΝΕΡΙΤ, θα είναι όπως την οραματίστηκαν οι εργαζόμενοι της, που μάτωσαν όλους αυτούς τους μήνες, που απέδειξαν τι μπορούν να κάνουν, για μια ΕΡΤ που έχει ανάγκη η κοινωνία και τη δικαιούται για την ΕΡΤ της καρδιάς μας ,την ΕΡΤ που ΟΛΟΙ ονειρευόμαστε. 


Αγ. Παρασκευή 23- 3-2015


Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 24/03/2015 - 15:15