Παράσταση Διοικητικών Συμβουλίων και ανέργων του κλάδου μετάλλου και ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας Ελλάδος

Την Πέμπτη 12 Μάρτη στις 16:30 θα πραγματοποιηθεί παράσταση Διοικητικών Συμβουλίων και ανέργων του κλάδου στο Υπουργείο Εργασίας, θα πραγματοποιήσει το συνδικάτο εργατοϋπαλλήλων μετάλλου Νομού Αττικής & εργαζομένων ναυπηγικής βιομηχανίας Ελλάδας. Στην επιστολή του προς τον υπουργό Εργασίας, αναφέρει τα ακόλουθα:

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤ/ΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ & ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΑΥΠΗΓ/ΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

 

Προς Υπουργό Εργασίας κ. Σκουρλέτη,

Κύριε Υπουργέ,

Εδώ και πολλές μέρες σας έχουμε στείλει αίτημα για συνάντηση χωρίς να λάβουμε κάποια απάντηση. Επειδή τα προβλήματα μας είναι τεράστια και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, σας ενημερώνουμε ότι:

 Την Πέμπτη 12 Μάρτη στις 16:30 θα πραγματοποιηθεί παράσταση Διοικητικών Συμβουλίων και ανέργων του κλάδου στο Υπουργείο Εργασίας με σκοπό να σας συναντήσουμε ώστε να δρομολογηθούν άμεσες λύσεις στα καυτά προβλήματα που μας ταλανίζουν.

 Η ανεργία στον κλάδο έχει φτάσει τις οικογένειές μας στα όρια της εξαθλίωσης.

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο μετά από πέντε χρόνια βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης, αφού το μεροκάματο είναι πλέον δυσεύρετο, ενώ οι λίγοι που εργάζονται αντιμετωπίζονται από την εργοδοσία ως μισοαπασχολούμενοι, με άθλιες μορφές εργασίας, ανασφάλιστοι και σε πολλές περιπτώσεις απλήρωτοι.

Η κυβέρνηση άλλαξε, αλλά τα προβλήματά μας είναι εδώ . Η ανεργία είναι εδώ. Η απλήρωτη , η μαύρη, η ανασφάλιστη εργασία είναι εδώ. Οι τσακισμένες εργασιακές σχέσεις είναι εδώ.

 -Στα Ναυπηγεία Ελευσίνας τα δεδουλευμένα 8-10 μηνών είναι γραμμένα στο χιόνι, ενώ η βιωσιμότητα μετά τον Ιούνη είναι αβέβαιη .

-Στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά οι εργαζόμενοι δουλεύουν ως ενοικιαζόμενοι, με ατομικές συμβάσεις , μειωμένες κατά 40% , σε σχέση με την προηγούμενη επιχειρησιακή , ενώ μετά τον Ιούνη υπάρχει ο φόβος των ομαδικών απολύσεων .

-Στη Ν/ ΖΩΝΗ παρά το γεγονός ότι έχουν μπει κάποιες δουλειές η ανεργία παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα . Ενώ η έλλειψη Τ.Σ.Σ.Ε. έχει ρίξει κατά πολύ το μεροκάματο και έχει φέρει αλλαγές σε μια σειρά θεσμικές κατακτήσεις , με πιο σοβαρή την καταστρατήγηση του ωραρίου .

-Στη Χαλυβουργική η «δαμόκλειος» σπάθα κρέμεται πάνω από τα κεφάλια των εναπομεινάντων εργαζομένων , μετά τις απολύσεις και αφού έχουν γίνει και τεράστιες μειώσεις στο μισθολογικό .

-Στην Ελ. Χαλυβουργία έχουν μείνει 25-30 εργαζόμενοι στο Εργοστάσιο.

-Στα Ε.Α.Σ. έχουν μείνει από τους 1500 εργαζόμενους το 2010 μόνο 500 σε σύνολο πέντε εργοστασίων, ενώ οι εργαζόμενοι δουλεύουν με τεράστιες περικοπές , που έχουν γίνει με το ενιαίο μισθολόγιο .Το μέλλον είναι αβέβαιο και γι’ αυτούς .

-Στον Κλάδο η εκ περιτροπής εργασία , η απλήρωτη εργασία , η ανασφάλιστη εργασία οργιάζει .

Η ανεργία , οι απλήρωτοι λογαριασμοί και τα κομμένα ρεύματα – νερά , οι απειλές για κατασχέσεις είναι πια κανόνας και όχι εξαίρεση .

Οι περισσότεροι από μας είμαστε χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αποκλεισμένοι κι απ αυτό ακόμη το αγαθό των στοιχειωδών υπηρεσιών υγείας για μας και τις οικογένειες μας.

Απαιτούμε:

    Επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ, για όλο το διάστημα της ανεργίας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

    Έκτακτο βοήθημα το Πάσχα για όλους τους ανέργους.

    καταβολή τώρα σε όλους τους εργαζόμενους της Ν/Βιομηχανίας του εποχικού επιδόματος σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν 3041/21-10-2014 απόφαση του ΔΣ του ΟΑΕΔ.

    Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος χωρίς επιβάρυνση των ανέργων.

    Επιδότηση ενοικίου για το διάστημα της ανεργίας, διάθεση τροφίμων, ρουχισμού, σχολικών ειδών, ειδών υγιεινής, πετρελαίου θέρμανσης από κρατικό δίκτυο για ανέργους και εργαζόμενους με χαμηλό εισόδημα.

    Δωρεάν μετακίνηση για όλους τους ανέργους σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

    Καμία διακοπή ρεύματος, νερού, σταθερού τηλεφώνου, σε ανέργους, απλήρωτους εργαζόμενους.

    Απαγόρευση πλειστηριασμών από το Δημόσιο και τις τράπεζες με παράλληλο πάγωμα κάθε είδους οφειλής.

    Ιατροφαρμακευτική κάλυψη όλων των ανέργων και των οικογενειών τους χωρίς καμία προϋπόθεση.

    Αναστολή κάθε υποχρέωσης προς τράπεζες και Δημόσιο. Διαγραφή των χρεών από τόκους.

    Δωρεάν παιδικοί σταθμοί για τα παιδιά των ανέργων.

    Να επανέλθουν οι κλαδικές συμβάσεις στα επίπεδα του 2009. Κανένας εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σύμβαση. Να μπει τέρμα στη σύγχρονη γκιλοτίνα των ατομικών Συμβάσεων, στις ενώσεις προσώπων.

    Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καθολική ισχύς και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ χωρίς κανένα χρονικό περιορισμό. Κατάργηση της δυνατότητας που καθιερώθηκε για υπογραφή επιχειρησιακών συμβάσεων με μισθούς χαμηλότερους από τις κλαδικές συμβάσεις.

    "Όχι" στην απελευθέρωση του ωραρίου. 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο.

    Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και των εφαρμοστικών νόμων που κατακρεούργησαν την Κοινωνική Ασφάλιση και τις συντάξεις (κύριες-επικουρικές και εφάπαξ), να μπει τέρμα στους μηχανισμούς που μειώνουν τις συντάξεις από το 2015. Άμεση κάλυψη των απωλειών, επαναφορά 13ης και 14ης σύνταξης. Πλήρης κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και των παροχών.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54