ΦωτογραφίαSOOC/Konstantinos Tsakalidis

Γ. Δραγασάκης: Έχουμε νωπή λαϊκή εντολή που λέει τέλος στη λιτότητα

Την πεποίθηση ότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να υπάρξει αύριο Παρασκευή, στο πλαίσιο του Eurogroup, μια αμοιβαία επωφελής μεταβατική συμφωνία εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, μετά από συνάντηση που είχε το απόγευμα της Πέμπτης με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.

 
«Σε κάθε περίπτωση» προειδοποίησε «αν υπάρξει άρνηση αυτής της τεράστιας προεργασίας που έχει γίνει, ας αναλάβει ο καθένας την ευθύνη του».
Τόνισε ακόμη ότι την ελληνική κυβέρνηση δεν τη φοβίζει η στάση της Γερμανίας. Όπως είπε, «έχουμε κάνει μία συγκεκριμένη πρόταση και δεν έχουμε λάβει κάποια συγκεκριμένη απάντηση».

Ερωτηθείς ο κ. Δραγασάκης για τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους και τη στάση της Γερμανίας, είπε ότι έχουμε ένα πρόγραμμα που έχει παραγάγει μια ανθρωπιστική κρίση και παράλληλα έχουμε μια νωπή λαϊκή εντολή που λέει τέλος στη λιτότητα. Σημείωσε πως «η αντίθεσή μας δεν είναι με τη Γερμανία» και τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να κάνει τίποτα που να συνιστά παραβίαση της λαϊκής εντολής. Ο κ. Δραγασάκης προσέθεσε ότι η κυβέρνηση θα κάνει ότι είναι δυνατόν προκειμένου να εξασφαλιστεί η σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Από την πλευρά του ο κ. Στουρνάρας ξεκαθάρισε ότι «η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα συναρτά τη στάση που θα κρατήσει εφεξής, από το αποτέλεσμα του αυριανού Eurogroup» και διαβεβαίωσε ότι η Τράπεζα της Ελλάδος έχει ως στόχο να διασφαλίσει τη ρευστότητα του συστήματος προσθέτοντας μάλιστα ότι «η κατάσταση βρίσκεται υπό απόλυτο έλεγχο». «Είμαστε εδώ προκειμένου να αποφύγουμε ενδεχόμενο ατύχημα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ο κ. Δραγασάκης εξήρε την στάση των καταθετών οι οποίοι όπως είπε «παρά τις απαράδεκτες και καταστροφολογικές αναφορές σε ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ, έχουν επιδείξει αξιοθαύμαστη ψυχραιμία». Όπως είπε, «υπάρχουν κάποιοι που επιθυμούν την Ελλάδα να είναι γονατισμένη προκειμένου να επιβάλλουν τις θέσεις τους».

Πηγές:ΑΜΠΕ, naftemporiki.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 19/02/2015 - 20:21