Νέα Φιλαδέλφεια: Απειλές σε βάρος των προσφευγόντων ενάντια στην παραχώρηση του δάσους

Τα πρώτα αποτελέσματα της στοχοποίησης.

Αυτό που προέβλεψαν όλοι, ότι η ΠΑΕ ΑΕΚ, επί της ουσίας, στοχοποιεί και εκθέτει σε τραμπουκισμούς τους πολίτες που χρησιμοποιούν το νόμιμο δικαίωμά τους στην προσφυγή στο ΣτΕ, έχει 100% ισχύ: Φέιγ-βολάν με ευθείες αισχρές απειλές σε βάρος προσφευγόντων διασκορπίστηκαν έξω από σπίτια αρκετών από αυτούς με προφανή στόχο την τρομοκράτησή τους, μετά τη δημοσιοποίηση των ονομάτων τους στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ.
 
 Εκτιμάται ότι αυτές οι ενέργειες μάλλον το αντίθετο από το προσδοκόμενο αποτέλεσμα θα φέρουν, αφού πλέον το ζήτημα δεν περιορίζεται στο συνταγματικό ή μη του νόμου, αλλά αφορά ευθέως το δικαίωμα των πολιτών να αντιδρούν αξιοποιώντας τις νόμιμες διαδικασίες, κάτι που εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει κύμα συμπαράστασης υπέρ των προσφευγόντων.

Πηγή: εφημερίδα Έκφραση


 Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας:

"Η Λαϊκή Συσπείρωση καταδικάζει απερίφραστα την δημοσίευση των ονομάτων και των διευθύνσεων όσων έκαναν προσφυγή στο ΣτΕ για ζητήματα που αφορούν το Άλσος και το γήπεδο της ΑΕΚ.

Πρόκειται για μια ενέργεια κατευθυνόμενη, που στοχοποιεί κατοίκους της περιοχής,  προσπαθεί να επιβάλλει ένα γενικότερο κλίμα εκφοβισμού και τρομοκρατίας, βάζει σε αμφισβήτηση το ίδιο δικαίωμα στην έκφραση. Οι εμπνευστές και υλοποιητές της αναλαμβάνουν σημαντικές ευθύνες.

Η Λαϊκή Συσπείρωση θεωρεί ότι τέτοιες  πρακτικές οφείλουν να συναντήσουν την αποδοκιμασία των φορέων της πόλης μας, του Δήμου και του Δημοτικού Συμβουλίου, όλων των εμπλεκομένων στο θέμα του γηπέδου.

Καλούμε τους εργαζόμενους Φιλαδέλφειας να  οργανώσουν την πάλη τους. Μόνο μέσα από το οργανωμένο λαϊκό  κίνημα  μπορεί να δοθεί αποτελεσματική απάντηση στα ζητήματα που αφορούν συνολικά τη ζωή του λαού, να απομονωθούν παρόμοιες ενέργειες.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους νέους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας να δώσουν τον παρών τους, στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ τη Κυριακή 7 Δεκέμβρη στις  5:30 στην Ομόνοια, ενάντια στις νέες αντιδραστικές αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα που προωθούν κυβέρνηση - ΕΕ - ΔΝΤ οι οποίες απειλούν να καταργήσουν στην πράξη το δικαίωμα στη σύνταξη". To συντονιστικό κατοίκων Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και γύρω περιοχών, σε ανακοίνωσή του τονίζει: "Για να μην υπάρχουν αμφιβολίες για την τακτική του Δημήτρη Μελισσανίδη.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ δημοσίευσε στις 2 Δεκέμβρη τα ονόματα και τις διευθύνσεις 17 πολιτών που προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας την ακύρωση προδήλως αντισυνταγματικών διατάξεων του νέου Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας-Αττικής που αφορούν την ανέγερση του νέου γηπέδου της ΑΕΚ. Οι διατάξεις αυτές επαναφέρουν επί της ουσίας το «σχέδιο Γρανίτσα», που κρίθηκε τρεις φορές αντισυνταγματικό από το ΣτΕ.

Με τον τρόπο αυτό, συνεχίζει την εκφοβιστική τακτική των τελευταίων 14 μηνών, που ξεκίνησε από δυναμικές παρεμβάσεις οργανωμένων οπαδών σε δημοτικά συμβούλια και δημόσιες εκδηλώσεις, για να κορυφωθεί στο τρομοκρατικό πογκρόμ της 20ης Ιουνίου που σκοπό είχε τη ματαίωση δημόσιας εκδήλωσης του Συντονιστικού Κατοίκων.

Σήμερα, ο Δημήτρης Μελισσανίδης και ο μηχανισμός του στοχοποιούν 17 πολίτες που άσκησαν το νόμιμο δικαίωμά τους στα ένδικα μέσα. Είναι εμφανές ότι ο Δ. Μελισσανίδης, πέραν των άλλων, προσπαθεί να καλύψει τις ψεύτικες υποσχέσεις που δίνει στους οπαδούς της ΑΕΚ, για άδεια μέχρι το τέλος Οκτωβρίου. Έτσι, στοχοποιεί τους πολίτες που ασκούν ένα αναφαίρετο δικαίωμά τους, σε μια προσπάθεια να στρέψει το μένος των οπαδών προς τους «εχθρούς» της ΑΕΚ και να μείνει ο ίδιος στο απυρόβλητο.

Η πλήρης κάλυψη που έχει προσφερθεί στον Μελισσανίδη από την κυβέρνηση, η συμπαιγνία των κομμάτων που έσπευσαν να κάνουν νόμο του κράτους τα επιχειρηματικά του συμφέροντα, κουρελιάζοντας το σύνταγμα, τους νόμους και τις αποφάσεις του ΣτΕ, η προθυμία της νέας περιφερειακής διοίκησης να χορηγήσει 20 εκατ. ευρώ από τους ίδιους πόρους της Περιφέρειας προκειμένου να υλοποιηθεί ένα ιδιωτικό επιχειρηματικό σχέδιο, το οποίο παράλληλα αρπάζει ένα κομμάτι του Άλσους, η στάση της νέας δημοτικής πλειοψηφίας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, που φαίνεται να αποδέχεται τις διατάξεις του αντισυνταγματικού νόμου 4277/2014 και δηλώνει έτοιμη να συναντηθεί με «θεσμικούς παράγοντες της ΑΕΚ»,  αποθρασύνουν τα επιχειρηματικά συμφέροντα και νομιμοποιούν πολιτικά τη στοχοποίηση και τον εκβιασμό των κατοίκων.

Το Συντονιστικό Κατοίκων Νέας Φιλαδέλφειας, Νέας Χαλκηδόνας και γύρω περιοχών στέκεται δίπλα στους πολίτες που επέλεξαν αυτό το μέσο κι αυτή τη στιγμή για τη δημόσια υπεράσπιση του Άλσους της Ν. Φιλαδέλφειας και καταγγέλλει τη στοχοποίησή τους εξαιτίας αυτής της επιλογής τους. Δηλώνουμε και πάλι προς όλους τους ενδιαφερόμενους πως για ό,τι πιθανόν συμβεί στους 17 προσφεύγοντες, αλλά και σε οποιονδήποτε άλλον από εμάς, θεωρούμε προσωπικά υπεύθυνο τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Η «Οικογένεια» της ΑΕΚ, το ελληνικό κράτος και ο Δήμος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος πρέπει να γνωρίζουν ότι όλοι μας, όποιο όπλο κι αν διαλέγουμε σε κάθε στιγμή της μάχης, ασκώντας ένδικα ή άλλα μέσα κατά την κρίση και τις επιλογές μας, είμαστε αποφασισμένοι να μην εγκαταλείψουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση του Άλσους και της πόλης. Δεν μας τρομάζουν, μας εξοργίζουν.

Η ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΛΕΡΜΟ".

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54