Οι λιμενεργάτες στο πλευρό των δικηγόρων

Δήλωση συμπαράστασης από την ένωση μονίμων και δοκίμων λιμενεργατών ΟΛΠ και την ομοσπονδία υπαλλήλων λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ):

"Χαιρετίζουμε τις κινητοποιήσεις των δικηγορικών συλλόγων της χώρας τις τελευταίες μέρες ενάντια στο Σχέδιο για αλλαγή του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που προωθεί το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Οι δικηγόροι της χώρας με υποδειγματικές, διαφανείς και δημοκρατικές διαδικασίες αποφάσισαν με συντριπτικές πλειοψηφίες τη συνέχιση του αγώνα τους απέναντι σε αλλαγές που στοχεύουν στην απορρύθμιση της Δικαιοσύνης και αφορούν συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα των πολιτών της χώρας μας. Είναι ένας αγώνας που δεν έχει μόνο κλαδικά χαρακτηριστικά και διεκδικήσεις και γι’αυτό το λόγο αποτελεί μήνυμα αγωνιστικότητας με πολλούς αποδέκτες. Διεκδικεί ισότητα, ισονομία και αξιοπρέπεια ειδικά για τα κοινωνικά στρώματα που είναι αδύναμα απέναντι στα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα  κι έχουν πληγεί βάναυσα από την κρίση.

Το «ΟΧΙ» που ψηφίσαν μαζικά οι δικηγόροι στον προτεινόμενο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας σημαίνει για τον απλό πολίτη προστασία από τις κατασχέσεις, τους πλειστηριασμούς και τις αναγκαστικές εκτελέσεις με συνοπτικές διαδικασίες. Σημαίνει ΟΧΙ στις δίκες χωρίς ακροαματικές διαδικασίες και στην υποβάθμιση της Δικαιοσύνης. Σημαίνει ΟΧΙ στα συμφέροντα των τραπεζών έναντι των εργαζομένων.

Αντιλαμβανόμαστε ότι οι προτεινόμενες «μεταρρυθμίσεις» αποτελούν συνέχεια των απάνθρωπων τροϊκανών νεοφιλελεύθερων πολιτικών που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις της τελευταίας τετραετίας με μοναδικό στόχο την εξασφάλιση των οργανωμένων οικονομικών συμφερόντων σε βάρος του απροστάτευτου λαού της χώρας μας και γι’αυτό το λόγο πρέπει να αποτραπούν. Ο αγώνας των δικηγόρων, που με αυτή τη στάση τους επιβεβαιώνουν το θεσμικό τους ρόλο, εμπνέει και αν πλαισιωθεί κι από άλλους κοινωνικούς φορείς μπορεί ν’αποτελέσει τη θρυαλλίδα για θετικές εξελίξεις σε κοινωνικό επίπεδο".

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54