«Πετώντας για την Ειρήνη»

Ο Λώτινος Ήλιος παρουσιάζει την παιδαγωγική παράσταση για την Ομόνοια, την Ειρήνη, τη μη-βία και την αλληλεγγύη με τίτλο «Πετώντας για την Ειρήνη» από τις 5 Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή στις 12.00μ.μ. στο ανακαινισμένο Θέατρο Άλφα.

«Πετώντας για την Ειρήνη»

Στο Θέατρο Άλφα (Στ. Ληναίος-Έ. Φωτίου) κάθε Κυριακή στις 12:00 έως 28 Δεκεμβρίου.

Από την Ομάδα Θεάτρου για παιδιά  Λώτινος Ήλιος.

Η παράσταση παρουσιάζεται για,2η χρονιά μετά την περσινή επιτυχία!

«Πετώντας για την Ειρήνη»

Μια παιδαγωγική παράσταση για την Ομόνοια, την Ειρήνη και τη Μη-βία της Άννας Παπαμάρκου και του Λεωνίδα Ψέλτουρα.

Θέατρο ΑΛΦΑ (Στ. Ληναίος-Ε. Φωτίου)

Πατησίων 37 κ΄ Στουρνάρη, Αθήνα

Από 5 Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή στις 12:00 μ.μ

Πληροφορίες: 211.411.111.0, www.lotinosilios.gr

Δώστε τα χέρια αδέρφια μου!

Αυτό ‘ναι η Ειρήνη!

Γ. Ρίτσος

Ο Λώτινος Ήλιος παρουσιάζει την παιδαγωγική παράσταση για την Ομόνοια, την Ειρήνη, τη μη-βία και την αλληλεγγύη με τίτλο «Πετώντας για την Ειρήνη» από τις 5 Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή στις 12.00μ.μ. στο ανακαινισμένο Θέατρο Άλφα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η παράσταση παρουσιάζεται για 2η χρονιά μετά τη μεγάλη περσινή της επιτυχία κατά την οποία απέσπασε κολακευτικά σχόλια και έτυχε μεγάλης ανταπόκρισης από το κοινό.

Τόσο η αισθητική της αξία όσο και το ιδιαίτερα επίκαιρο θέμα της, που αφορά στην αντιμετώπιση του φαινομένου της ενδοσχολικής βίας, την καθιστούν ένα παιδικό θέαμα διασκεδαστικό αλλά ταυτόχρονα εκπαιδευτικά ωφέλιμο για τους μικρούς μας φίλους!  

Η Ομάδα Λώτινος Ήλιος, στην προσπάθειά της να έρθει πιο κοντά σε ολοένα και περισσότερους ανθρώπους, προχώρησε σε μια τροποποίηση των τιμών εισιτηρίων, καθώς για οικογένειες τριών ατόμων και άνω, από το τρίτο άτομο και έπειτα το αντίτιμο προσδιορίζεται στα 6 ευρώ.

«Πετώντας για την Ειρήνη»

Ο Σπίθας, η Δροσιά και η Χρύσα, οι αγαπημένοι ήρωες των παιδιών από την προηγούμενη παράσταση μας: «Ο μεγαλύτερος θησαυρός του κόσμου» μπαίνουν σε μια απίστευτη περιπέτεια.

Όλα ξεκινούν όταν η Μάγισσα Διχόνοια αποφασίζει να δημιουργήσει τη «Μεγάλη Αυτοκρατορία της Βίας». Αφού πρώτα φυλακίζει την Ειρήνη, ξετυλίγει το σχέδιό της, ξεκινώντας από τα σχολεία.

Τα τρία παιδιά θα βρεθούν στο στόχαστρό της:

Ο Σπίθας, που προσπαθεί να ενταχθεί στο καινούριο του σχολείο.

Η Δροσιά, που δεν τον συμπαθεί.

Η Χρύσα, που φοβάται να υπερασπιστεί το Σπίθα και να μιλήσει.

Η μάγισσα τους εμπλέκει σε έναν κύκλο βίας και τους φυλακίζει.

Ένα ρομποτάκι, ο Ξερόλας, τα βοηθάει να απελευθερωθούν και τους δείχνει τον τρόπο να χαλάσουν τα σχέδια της Διχόνοιας.

Χρειάζονται, όμως, τα τρία μαγικά κλειδιά, που η μάγισσα έχει καλά κρυμμένα: της Ομόνοιας, της Καλοσύνης και της Μη Βίας.

Τα παιδιά αποφασισμένα τα αναζητούν στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα.

Στην περιπέτειά τους μπαίνουν σε φανταστικούς κόσμους και πετούν πάνω σε δράκους, μαγικά χαλιά και αγέρηδες με έναν και μόνο στόχο:

Να απελευθερώσουν την Ειρήνη και να την φέρουν πίσω στη γη.

Σημείωμα σκηνοθέτη

Με σεβασμό στην παιδική ψυχή δημιουργήσαμε μια παράσταση σύγχρονη, αλλά παράλληλα παραμυθένια, που προσφέρει στα παιδιά μια πολυδιάστατη θεατρική εμπειρία.

Με ψηφιακά σκηνικά, projecting και animation προσφέρουμε μία διαρκή εναλλαγή εικόνων, εντυπώσεων κι ερεθισμάτων, που κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών.

Όμορφες εικαστικά μάσκες, εντυπωσιακά κοστούμια, μουσική και χορός έρχονται να πλαισιώσουν μια ομάδα ταλαντούχων ηθοποιών με πολύχρονη εμπειρία στο παιδικό θέατρο, που ξέρουν να συντονίζονται με την ενέργεια των παιδιών και να τα κερδίζουν από την πρώτη στιγμή.

Είμαστε σίγουροι πως και σε αυτή την παράσταση θα ενθουσιαστούν, όχι μόνο τα παιδιά, αλλά και οι συνοδοί τους. (Άννα Παπαμάρκου)

Σημείωμα συγγραφέων

Ο « Λώτινος Ήλιος» έχει μια δεκαετή πορεία στο χώρο του παιδαγωγικού θεάτρου με σταθερή προσήλωση στην ανάδειξη των ανθρωπίνων αξιών. Το φαινόμενο της σχολικής βίας και της αντιμετώπισής του, δεν θα μπορούσε παρά να μας απασχολήσει σοβαρά, καθώς τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται στην κοινωνία μας με αυξανόμενη συχνότητα.

Το στοίχημα ήταν να καταφέρουμε να επικοινωνήσουμε με τα παιδιά χωρίς να προβάλλουμε μέσα από τις σκηνές μας εικόνες βίας, καθώς πιστεύουμε πως αυτό θα είχε αντίθετα αποτελέσματα στην παιδική ψυχή και συμπεριφορά.

Χρησιμοποιήσαμε, λοιπόν, το πρόβλημα της βίας ως αφετηρία, για να προβάλλουμε τα οφέλη της ομόνοιας, της αρμονικής συνύπαρξης, της αποδοχής της διαφορετικότητας και της εν-συναίσθησης με έναν τρόπο που να εμπνέει τα παιδιά να κάνουν φυσικά και αβίαστα τη σωστή επιλογή: αυτή της Ειρήνης. (Άννα Παπαμάρκου - Λεωνίδας Ψέλτουρας)

Συντελεστές

Κείμενα-Στίχοι: Άννα Παπαμάρκου-Λεωνίδας Ψέλτουρας

Σκηνοθεσία: Άννα Παπαμάρκου

Μουσική Σύνθεση: Χρήστος Σταματίου

Μουσική Επιμέλεια: Ευδαίμων Άμροτος

Animation: Λεωνίδας Ψέλτουρας

Κοστούμια: Ντομινίκ Ντελκός

Ενδυματολογία: Απολλωνία Θεοχάρις

Μάσκες: Άννα Παπαμάρκου

Σκηνογραφία: Απολλωνία Θεοχάρις

Παίζουν: Μαρία Λογοθέτη, Άννα Παπαμάρκου, Βάσια Χρονοπούλου, Διονύσης Μπουρδέκας        

Info

Τοποθεσία: Θέατρο Άλφα (Στ. Ληναίος – Ε. Φωτίου), Πατησίων 37 και Στουρνάρη, Αθήνα

Ημερομηνία: Από 5 Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή, στις 12.00μ.μ. Διάρκεια: 1 ώρα και 30 λ. (Με διάλειμμα) Μέχρι 28/12/2014.

Πληροφορίες – Κρατήσεις θέσεων: Τηλ.: 211 411 111 0, www.lotinosilios.gr

Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ (κανονικό), 6 ευρώ (μειωμένο για Άνεργους, Πολύτεκνους, Ομαδικά Εισιτήρια). Ειδική τιμή για οικογένειες: Από το 3ο άτομο και έπειτα: 6 ευρώ

Προπώληση:viva.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 05/12/2014 - 10:18