Συνάντηση των πολιτών του Βύρωνα με τον ΟΑΣΑ για την κατάργηση της λεωφορειακής γραμμής 232

Αναλυτική ενημέρωση για τις εξελίξεις από τους πολίτες του Βύρωνα:


"Την Παρασκευή 14/11 και κατόπιν αιτήματος  προς τη διοίκηση του Ο.Α.Σ.Α έγινε συνάντηση εκπροσώπων  των ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ με τον διευθυντή συγκοινωνιακού σχεδιασμού του Ο.Α.Σ.Α  κ. Δημητριάδη, με αντικείμενο την αιφνιδιαστική κατάργηση της γραμμής 232 που συνέδεε το Δήμο Βύρωνα με τον Νέο Κόσμο, Νέα Σμύρνη, Καλλιθέα, Φάληρο και κατέληγε στον  Πειραιά .

Στη συζήτηση που ακολούθησε μεταφέραμε την δυσφορία των συμπολιτών μας για την διακοπή  της γραμμής 232 και τις συνέπειες που έχει στις μετακινήσεις  τους  η απόφαση αυτή. Καταθέσαμε την άποψη ότι η κατάργηση γραμμών και η αραίωση των δρομολογίων εντάσσεται στα πλαίσια της περικοπής των δαπανών για τις αστικές συγκοινωνίες που επιβάλλονται από την κυβερνητική πολιτική των μνημονίων οι οποίες έχουν οδηγήσει στη γενικότερη υποβάθμιση των αστικών συγκοινωνιών και δεν μας πείθουν οι ανακοινώσεις περί αναδιάρθρωσης των δρομολογίων προς όφελος του επιβατικού κοινού.

Είναι ολοφάνερο ότι για την πόλη μας που  εξακολουθεί να βρίσκεται  έξω από την ανάπτυξη του μετρό ο οποιοσδήποτε περιορισμός των  αστικών γραμμών, είτε διακοπής είτε μείωσης της συχνότητας δρομολογίων, οδηγεί σε περεταίρω υποβάθμιση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας και σε οικονομική αιμορραγία.

Από την πλευρά του Ο.Α.Σ.Α διά του εκπροσώπου του,  μας έγινε σαφές ότι η διαρκώς μειούμενη χρηματοδότηση έχει σαν αποτέλεσμα την εφαρμογή τέτοιων επιλογών.  Αναζητούνται λύσεις με τις λιγότερο δυσμενείς συνέπειες για τους επιβάτες  και σε αυτό το πλαίσιο βρίσκεται η κατάργηση του 232. Χαρακτηριστικό της κακής κατάστασης των αστικών συγκοινωνιών είναι ότι από το 2009 έως σήμερα δεν έχει προσληφθεί  ούτε ένας οδηγός!

Στη συνάντηση η οποία έγινε σε καλό κλίμα ,  τέθηκαν από τους ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ κι άλλα ζητήματα που αφορούν τις αστικές συγκοινωνίες της πόλης μας όπως  η αραίωση των δρομολογίων , η ανεπαρκής συγκοινωνιακή  κάλυψη του συνόλου της πόλης και η πρόσβαση στους σταθμούς του μετρό, η δημοτική συγκοινωνία και η επέκταση των δρομολογίων της, η κατάργηση του εισιτηρίου για τους ανέργους, απόρους κλπ.  Σε τηλεφωνική επικοινωνία του πρόεδρου του Ο.Α.Σ.Α με την πρωτοβουλία μας αναφέρθηκαν για άλλη μια φορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Βύρωνα σε σχέση με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Τέλος εκφράσαμε την θέση μας ότι στηρίζουμε και υπερασπιζόμαστε  σταθερά τον δημόσιο χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών και γενικότερα των μέσων μαζικής μεταφοράς  καθώς επίσης του κεντρικού ρόλου που επιτελούν   στην βιώσιμη  ανάπτυξη των πόλεων και στην ποιοτική αναβάθμιση της ζωής των πολιτών στα αστικά κέντρα".

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54