Ολοκληρώθηκε η δίκη κατά των παράνομων απολύσεων των εργαζομένων της ΕΡΤ Πάτρας

Στο Πρωτοδικείο Πατρών εξετάστηκαν σήμερα οι αγωγές των εργαζομένων της ΕΡΤ Πάτρας κατά των παράνομων και καταχρηστικών απολύσεών τους, στις 11 Ιουνίου του 2013 μέσω του νομικά διάτρητου εγγράφου του Γκίκα Μάναλη.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, ο δικηγόρος του δημοσίου επικαλέστηκε  την απόφαση του ΣτΕ. Η αντίπαλη πλευρά δεν είχε μάρτυρες, ενώ μετά από δύο σύντομες διακοπές, η δίκη ολοκληρώθηκε και η απόφαση αναμένεται μέσα στο επόμενο διάστημα

Πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί έξω από το Πρωτοδικείο Πατρών για να συμπαρασταθεί στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους της ΕΡΤ.

Σε δηλώσεις τους στα τοπικά ΜΜΕ εξέφρασαν τη σιγουριά για τη δικαίωση των εργαζομένων και την επαναλειτουργία της ΕΡΤ ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΠΗΝ Κυριάκος Κορτέσης, ο εκπρόσωπος της ΠΟΣΠΕΡΤ Γιάννης Λευκιμιάτης, ο Νάσος Μπράτσος, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ και η Χρυσή Κουσμάτου, εργαζόμενη της ΕΡΑ Πάτρας.

Ο Δήμος Πατρέων εξέφρασε τη συμπαράσταση του με την παρουσία στα δικαστήρια του Αντιδημάρχου Διοίκησης Δήμου Πατρέων Διονύση Πλέσσα.

Στο Πρωτοδικείο Πατρών, δίπλα στους αγωνιζομένους εργαζόμενους της ΕΡΤ Πάτρας, βρέθηκαν επίσης αντιπροσωπείες του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων, της Κίνησης Υπεράσπισης Προσφύγων και Μεταναστών, της δημοτικής παράταξης ΡΑΠ, της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας.  

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/11/2014 - 14:58