Εργατικό Κέντρο Λαυρίου: Κάθοδος με πούλμαν στο συλλαλητήριο της 1ης Νοεμβρίου

"Σήμερα 85 χρόνια μετά οι εργάτες, οι άνεργοι, διεκδικούν τα αυτονόητα", σημειώνει σε ανακοίνωσή της η δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση και συνεχίζει επισημαίνοντας ότι:


"Σημαντική απήχηση βρίσκει το Κάλεσμα του ΠΑΜΕ για το πανελλαδικό συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη ως απάντηση στην επίθεση που δέχεται η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. 787 είναι τα σωματεία, τα εργατικά κέντρα και οι ομοσπονδίες που δηλώνουν μέσα από μαζικές διαδικασίες την συμμετοχή τους.

Από την Λαυρεωτική θα αναχωρήσουν  πούλμαν στις 8:30 από το άγαλμα των Μεταλλωρύχων, από την Κεντρική πλατεία της Κερατέας και το Δημαρχείο του Σαρωνικού. Όσοι επιθυμούν να διαδηλώσουν στο μπλοκ του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου και να μεταβούν με το λεωφορείο, να δηλώνουν συμμετοχή στο τηλ. 6984928944,  6974010107.

Η Κάθοδος των εργατών και των ανέργων της Λαυρεωτικής στο μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο έχει ακόμα ένα σημαντικό συμβολισμό. Γίνεται 85 χρόνια μετά από την προσπάθεια των απεργών μεταλλωρύχων του Λαυρίου να πάνε πορεία στην Αθήνα, κάτι που δεν επέτρεψαν τα στρατεύματα που είχε στείλει ο Βενιζέλος για να αποτρέψουν την μεγαλειώδη συγκέντρωση που ετοίμαζαν τα συνδικάτα της Αθήνας για να υποδεχτούν τους ηρωικούς απεργούς. Οι απεργοί απαιτούσαν αυξήσεις και συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

Μετά από αγώνα 43 ημερών, παρά την βία και την τρομοκρατία, σε συνθήκες παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης, οι εργάτες βγήκαν νικητές. Σήμερα 85 χρόνια μετά οι εργάτες, οι άνεργοι, διεκδικούν τα αυτονόητα. Δεν θα ζήσουμε με ψίχουλα! Απαιτούμε την ζωή που μας αξίζει. Καλούμε τους άνεργους, τους εργαζόμενους τις νέες και τους νέους να συμμετέχουν συνεχίζοντας την πάλη που ξεκίνησαν οι παππούδες μας και να την φτάσουμε μέχρι την νίκη".
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 27/10/2014 - 10:35