ΠΟΕΣ: Για ποιές αυξήσεις μιλάτε κ. πρωθυπουργέ;

Ανοικτή επιστολή της πανελλήνιας ομοσπονδίας ενώσεων στρατιωτικών (ΠΟΕΣ), προς τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά:


Αξιότιμε κε Πρόεδρε.

Όπως αναγράφηκε στα διάφορα δημοσιογραφικά ηλεκτρονικά μέσα, κατά τον εορτασμό των 40 ετών το κόμματός σας, στην ομιλία σας, μεταξύ των άλλων, αναφέρατε ότι: «οι ένστολοι παίρνουν ήδη σημαντική αύξηση, όχι επειδή δεχτήκαμε την προσφυγή τους στο ΣτΕ – που καλά την έκαναν – αλλά επειδή έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα».

Οφείλουμε να σας γνωρίσουμε ότι η οποιαδήποτε παραπλανητική τακτική δεν μας αγγίζει και δεν γίνεται αποδεκτή. Το δημόσιο (Υπουργείο Οικονομικών) δεν έχει συμμορφωθεί μέχρι και σήμερα στην υπ΄ αριθμ. 2193/2014 απόφαση της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας, πράξη για την οποία θα κριθεί αστικά, διοικητικά και ποινικά.

Πρώτα θα πρέπει να ικανοποιήσετε την εν λόγω δικαστική απόφαση, δηλαδή να επαναφέρετε πλήρως και 100% τους μισθούς των Ελλήνων στρατιωτικών στα επίπεδα της 31-7-2012 και μετά να μιλάτε για οποιαδήποτε αύξηση, ως απόρροια της αγάπης και του σεβασμού σας προς όλους εμάς, τους Έλληνες στρατιωτικούς

Οφείλουμε, επίσης, να σας γνωρίσουμε κάτι που προφανώς δεν γνωρίζετε. Ο εναρκτήριος βασικός μισθός του Επαγγελματία Οπλίτη, του συναδέλφου που υπερβάλλοντας εαυτό εργάζεται κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες για την Ασφάλειά σας και την Εθνική μας Άμυνα, είναι μόλις τα διακόσια ογδόντα ευρώ (280,00 €) σήμερα, ενώ το 2012 ήταν μόλις τα διακόσια ογδόντα οκτώ ευρώ (288,00 €). Για ποια αύξηση λοιπόν μας μιλάτε;

Τα παραπάνω λόγια σας, που δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγονται από Κυβερνητικά χείλη, ο οποιοσδήποτε μπορεί να αντιληφθεί με διαύγεια και καθαρότητα ότι προσπαθούν να παραπλανήσουν και να δημιουργήσουν τον κοινωνικό αυτοματισμό, γεγονός το οποίο δεν πρόκειται να υλοποιηθεί. Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, που νυχθημερόν παλεύουν να στηριχθούν στα πόδια τους, μετά τα δυσβάσταχτα φορολογικά και άλλα μέτρα πάρθηκαν για να ικανοποιηθούν οι Τροϊκανοί δυνάστες μας που απαιτούν αίμα στην αρένα, μας γνωρίζουν πάρα πολύ καλά.

Κε Πρόεδρε.

Σύντομα θα κριθούμε όλοι μας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Ο Πρόεδρος Τσουκαράκης Ανέστης

Αντισυνταγματάρχης (ΣΔΓ)

    

Ο Γεν. Γραμματέας Μαστρογιαννάκης Χρίστος

Υπολοχαγός (ΠΒ)

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54