Π.Ο.Ε.Ι.Δ.Δ.: Aπόλυση εργαζόμενου με τέσσερα παιδιά

"Η Π.Ο.Ε.Ι.Δ.Δ. καταγγέλλει την απαράδεκτη απόλυση του συναδέλφου Χρυσανθακοπουκου Αποστόλη από την Β’ Εφορία προϊστορικών και κλασικών αρχαιοτήτων του Υπουργείου πολιτισμού και αθλητισμού", αναφέρει η ανακοίνωση της ομοσπονδίας και συνεχίζει:

"Ο συνάδελφος έπιασε δουλειά στις αρχές Αυγούστου ως ανειδίκευτος εργάτης και ενάμιση μήνα μετά του καταγγέλθηκε η σύμβαση του με την αιτιολογία «καθώς ο εν λόγω εργαζόμενος δεν έχει, όπως ισχυρίζεται, την υγεία και την φυσική καταλληλότητα που επιτρέπει την εκτέλεση των καθηκόντων της ειδικότητας που επέλεξε».

Σε μια περίοδο που η ανεργία είναι σε δυσθεώρητα ύψη απολύουν έναν εργαζόμενο με τέσσερα παιδιά διότι καθώς φαίνεται δεν βρέθηκε στον όγκο του αντικειμένου της Β’ εφορείας μια εργασία που να καλύπτει τη «φυσική καταλληλότητα» του συγκεκριμένου εργαζόμενου.

Ο συνάδελφος στη διάρκεια της σύμβασης του χρειάστηκε να νοσηλευτεί με πρόβλημα υγείας και κατόπιν του συστάθηκε από τον γιατρό του να αποφεύγει την έντονη σωματική κόπωση και τη βαριά χειρονακτική εργασία.

Η Π.Ο.Ε.Ι.Δ.Δ. καταγγέλλοντας εργοδοτικές πρακτικές σαν και αυτή που φτάνουν στα όρια του αυταρχισμού και της απανθρωπιάς δηλώνει ότι θα σταθεί δίπλα στο συνάδελφο και στις αποφάσεις του σωματείου του".

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54