2ο τουρνουά ποδοσφαίρου «κόκκινη κάρτα στο ρατσισμό και την ξενοφοβία»

Οι παππούδες μας πρόσφυγες…

Οι γονείς μας μετανάστες…

Εμείς…. Ρατσιστές;


Με σύνθημα «Κόκκινη κάρτα στο ρατσισμό και στην ξενοφοβία» η ΑΡΣΙΣ - Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων, σε συνεργασία με τον Α.Σ Μακεδονικό, διοργανώνει το 2ο Τουρνουά ποδοσφαίρου την Παρασκευή 19 Σεπτέμβρη και ώρες 15:00 με 19:30 στο γήπεδο του Μακεδονικού στην Ευκαρπία.

Ο ΠΑΟΚ Αγ. Σοφίας Εχεδώρου, η ποδοσφαιρική ομάδα «ΑΡΓΩ», η «Ελπίδα» μεταναστών και η ομάδα του Ξενώνα ασυνόδευτων ανήλικων αιτούντων άσυλο στο Ωραιόκαστρο θα αγωνιστούν για να νικήσει η διαφορετικότητα!

Παιδιά και έφηβοι από διαφορετικές χώρες θα παίξουν… θα γελάσουν… θα διεκδικήσουν… με το ίδιο πείσμα, με την ίδια διάθεση, με την ίδια δύναμη για να αποδείξουν πως τα σύνορα δε διαφοροποιούν τις ανάγκες, τα όνειρα και τις επιθυμίες των παιδιών.

Η ομάδα του Α.Σ Μακεδονικού U17 και η ομάδα του ΠΑΟΚ U15 θα ανοίξουν το τουρνουά με ένα φιλικό αγώνα για να ενθαρρύνουν τις αγωνιζόμενες ομάδες και να ποντάρουν εξαρχής στη νίκη της διαφορετικότητας.

Καθ’όλη τη διάρκεια των αγώνων θα συγκεντρώνονται τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης και σχολικά για τον Ξενώνα της ΑΡΣΙΣ στο Ωραιόκαστρο και για το Δίκτυο των Κοινωνικών Δομών της Άρσις στο Δήμο Παύλου Μέλα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54