Επιδείνωση του καιρού τη νύχτα

Επιδείνωση θα παρουσιάσει από το βράδυ ο καιρός στη δυτική Ελλάδα, με βροχές και καταιγίδες που την Τρίτη θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από χαλαζόπτωση, θα εκδηλωθούν αρχικά στο Ιόνιο και τη νύχτα θα επεκταθούν στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά.

Αύριο τα φαινόμενα θα επηρεάσουν επίσης την Πελοπόννησο, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και βαθμιαία την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Σποράδες.

Τη νύχτα της Τρίτης τα έντονα φαινόμενα θα επεκταθούν στη Θράκη και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, αλλά θα εξασθενήσουν στις περισσότερες περιοχές της δυτικής, κεντρικής και νότιας Ελλάδας.

Την Τετάρτη ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς, πρόσκαιρα στη δυτική Ελλάδα. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Η ΕΜΥ εκτιμά ότι είναι η πρώτη φθινοπωρινή επιδείνωση του καιρού και δεδομένου ότι η ατμόσφαιρα είναι αρκετά ασταθής και η κακοκαιρία έρχεται από τη θάλασσα, που είναι εμπλουτισμένη από υδρατμούς, τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα.

Σε συστάσεις για μέτρα αυτοπροστασίας περιορίζεται η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, συνιστώντας ιδιαίτερη προσοχή στις μετακινήσεις ενώ καλεί τις αρμόδιες υπηρεσίες, περιφέρειες και δήμους της χώρας να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54