« Άθλος»: Για τα παιδιά με καρκίνο

Ο « Άθλος»  των 1000 μιλίων για τα παιδιά της Φλόγας: Από το Ορμένιο στην Γαύδο με ένα ποδήλατο.
Για τα παιδιά με καρκίνο

Ο « Άθλος»  των 1000 μιλίων για τα παιδιά της Φλόγας: Από το Ορμένιο στην Γαύδο με ένα ποδήλατο.

Ο αεικίνητος και αποφασισμένος αθλητής Αθανάσιος Τσάκλας, διαφορετικά γνωστός ως «Ο ξυπόλυτος μαραθωνοδρόμος»  ή «Ο άνθρωπος που διέσχισε 15 χώρες σε 30 ημέρες με ένα ποδάλατο»  αφιερώνει το επόμενο δύσκολο εγχείρημα του στα παιδιά με καρκίνο, τα παιδιά του συλλόγου  Φλόγα.

Ο Αθανάσιος μαζί με τους συνδιοργανωτές του «Άθλου» , Απόστολο Τσάκλα και Ελένη Λυγερού στις 10 Αυγούστου δίνουν πνοή στο πρωτοπόρο αυτό αθλητικό εγχείρημα που ως αφετηρία βρίσκει  ακριτικό άκρο της Ελλάδας (Ορμένιο Έβρου) και ως σημείο τερματισμού το όμορφο νησί της Γαύδου.

  Ο « Άθλος»  δικαιώνοντας την ονομασία του - μέσα σε 12 εικοσιτετράωρα- περιλαμβάνει από μέρους των αθλητών  ποδηλασία καθ΄όλη τη διάρκεια, ορειβασία ως την κορυφή του Ολύμπου, τρέξιμο στην κλασσική διαδρομή του Μαραθωνίου της Αθήνας και διάπλους από το Ακρωτήρι Μαλέα της Πελοποννήσου ως τη νήσο Γαύδο, επάνω σε πλωτή φουσκωτή σχεδία (Shuttle Bike) με ποδηλατοκίνηση.

 Ο « Άθλος»   νοηματοδοτείται από την φιλανθρωπική στάση των διοργανωτών και σκοπός είναι η ενίσχυση της Φλόγας και η διάδοση του πολυετούς έργου του οργανισμού.

Η Φλόγα, είναι εθελοντικός  σύλλογος γονιών που τα παιδιά τους ήρθαν αντιμέτωπα με την πραγματικότητα του καρκίνου της παιδικής ηλικίας. Η Φλόγα ιδρύθηκε το 1982 από ελάχιστους γονείς παιδιών με καρκίνο και σήμερα αγκαλιάζει χιλιάδες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα, με γραφεία και εκπροσώπους στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας.

Η Φλόγα είναι δίπλα στις οικογένειες και αγωνίζεται για την καλύτερη ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα των παιδιών που νοσούν από καρκίνο.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54