Π.Ο.Ε. – Δ.Ε.Υ.Α.: Απάντηση στα δημοσιεύματα σχετικά με την μη απογραφή ΔΕΥΑ στην Ενιαία Αρχή ΠληρωμήςTα επιχειρήματά της παρουσιάζει η πανελλήνια ομοσπονδία εργαζομένων στις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης - αποχέτευσης, με αφορμή το θέμα που άνοιξε με την απογραφή τους. Το ertopen δίνει φωνή στους εργαζόμενους και αναδημοσιεύει την ανακοίνωσή τους:

"Στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου στο Υπουργείο Εσωτερικών η πολιτική ηγεσία ανέφερε ότι 16 Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης Αποχέτευσης δεν έχουν απογραφεί στην Ενιαία Αρχή Πληρωμής ενώ γνώριζαν ότι υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις που το απαγορεύουν.

Τα σωματεία εργαζομένων στις ΔΕΥΑ προσέφυγαν στην δικαιοσύνη και πολλά δικαιώθηκαν γιατί δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι, δεν αμείβονται από τον κρατικό προϋπολογισμό και με την ένταξη τους θα χάσουν και τα ελάχιστα μισθολογικά δικαιώματα που τους απόμειναν.
Οι ΔΕΥΑ είναι αυτοχρηματοδοτούμενες επιχειρήσεις, δεν επιχορηγούνται κατά το ελάχιστο από το κράτος, λειτουργούν όλο το 24ωρο και 365 ημέρες το χρόνο, εκτελούν και συντηρούν τα δίκτυα ύδρευσης – αποχέτευσης, τους βιολογικούς καθαρισμούς αστικών λυμάτων, την άρδευση, την τηλεθέρμανση και αφαλάτωση.

Η κυβέρνηση αυθαίρετα επέβαλε το ενιαίο μισθολόγιο στους εργαζόμενους μειώνοντας τις αποδοχές 53% κατά μέσο όρο, χωρίς όμως ταυτόχρονα να χορηγηθούν τα θετικά των δημοσίων υπαλλήλων όπως η μονιμότητα, το  εφάπαξ, τα συνταξιοδοτικά και τα θεσμικά δικαιώματα κ.α.
Το σημαντικότερο όλων όμως είναι ότι με την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας  που αμείβονταν οι εργαζόμενοι όλα τα προηγούμενα χρόνια καταργήθηκαν ρυθμίσεις όπως π.χ. η επιφυλακή που είναι απαραίτητες για την εύρυθμη λειτουργία και την εξυπηρέτηση των δημοτών.

Οι βλάβες των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης τα απογεύματα και Σαββατοκύριακα αποκαθίστανται από τους εργαζόμενους χωρίς να αμείβονται.
Για όλα τα παραπάνω οι εργαζόμενοι στις ΔΕΥΑ προσέφυγαν στα δικαστήρια και δικαιώνονται.

Η κυβέρνηση αντί να διορθώσει τα λάθη της και τις αντισυνταγματικές ρυθμίσεις, για επικοινωνιακούς καθαρά λόγους προσπαθεί να βάλει τους εργαζόμενους αλλά και τους αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης απέναντι στους πολίτες.
Οι ΔΕΥΑ έχουν καταξιωθεί στη συνείδηση των πολιτών με το έργο τους και την προσφορά τους και καμία προσπάθεια απαξίωσης με σκοπό την ιδιωτικοποίηση δεν θα περάσει".       


Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54