Ειδήσεις από την ΕΡΑ Σερρών

Η πρώτη ομαδική προσφυγή 30 Σερραίων επιχειρηματιών εναντίων του ΟΑΕΕ

Την πρώτη ομαδική προσφυγή 30 Σερραίων επιχειρηματιών εναντίον του ΟΑΕΕ γνωστοποίησε ο Εμπορικός Σύλλογος Σερρών.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου :

" Από την Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014 οι Διοικήσεις του Εμπορικού Συλλόγου Ν. Σερρών και της ΟΕΒΕΣΣ συγκεντρώνουν τους εμπόρους και τους ελεύθερους επαγγελματίες που ανήκουν στην δύναμη της Ομοσπονδίας και γενικότερα τους επιχειρηματίες του Ν. Σερρών που οφείλουν στον ΟΑΕΕ για να προχωρήσουν σε ομαδικές προσφυγές των οφειλετών εναντίον του ΟΑΕΕ για την μη θεώρηση των βιβλιαρίων ασθενείας όπως έχουν αποφανθεί τα Ελληνικά Δικαστήρια.
Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί οι αιτήσεις περίπου 30 (τριάντα) επιχειρηματιών οι οποίοι θα έχουν τις προσεχείς μέρες ενημέρωση από τους δύο φορείς με την Νομική τους Υπηρεσία για τα διαδικαστικά θέματα .
Έπειτα από την ενημέρωση ξεκινά η πρώτη ομαδική προσφυγή 30 ( τριάντα) Σερραίων επιχειρηματιών εναντίον του ΟΑΕΕ.
Με την κίνηση αυτή θα δημιουργηθεί ένα « τείχος» προστασίας των οφειλετών σε κάθε ενέργεια αναγκαστικής είσπραξης των οφειλών από το ΚΕΑΟ.
Εμπορικός Σύλλογος και ΟΕΒΕΣΣ θα έχουν μέσω των νομικών τους συμβούλων την υψηλή εποπτεία και την κατεύθυνση των ενεργειών για την δράση αυτή".


Στη Σιντική κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ για την εξόρυξη χρυσού


Κλιμάκιο της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Σερρών θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στον Δήμο Σιντικής, την Δευτερα 28 Ιουλίου, παρουσία του μέλους την Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Γκοντίνου και της βουλευτή Χαλκιδικής Κατερίνας Ιγγλέζη. Το κλιμάκιο θα περιοδεύσει στα χωριά της περιοχής (Προμαχώνας, Άγγιστρο, Χαρωπό), με σκοπό να συναντήσει φορείς, συλλογικότητες και πολίτες, να συζητήσει μαζί τους, να ανταλλάξει απόψεις, θέσεις και προτάσεις για την εξόρυξη χρυσού στην περιοχή.
Συγκεκριμένα, έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις-συσκέψεις με τον Δήμαρχο Σιντικής κύριο Καρύδα, καθώς και με εκπροσώπους της νεοεκλεγείσας δημοτικής αρχής, αλλά και με εκπροσώπους των πρωτοβουλιών κατοίκων ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, οι οποίες έχουν συσταθεί και δραστηριοποιούνται τόσο στο Δήμο Σιντικής, όσο και σε άλλες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών. Παράλληλα, στις προθέσεις του κλιμακίου περιλαμβάνεται και συνάντηση με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου, καθώς η Ιερά Μητρόπολις Σιδηροκάστρου έχει επιδείξει ιδιαίτερη ευαισθησία στο συγκεκριμένο ζήτημα.
Στη συνέχεια, τα μέλη του κλιμακίου θα παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου στο Ξενοδοχείο Ολυμπίκ, στο Σιδηρόκαστρο, στις 12:30.
Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ :
" Είναι πλέον γνωστή η πρόθεση της Κυβέρνησης να ξεπουλήσει κάθε δημόσιο αγαθό, ασφαλώς και το περιβάλλον, στον βωμό του κέρδους, προς όφελος, μάλιστα, συγκεκριμένων ιδιωτικών συμφερόντων. Ιδιαίτερα για το ζήτημα της εξόρυξης χρυσού, όπως αποδείχθηκε περίτρανα από όσα διαδραματίστηκαν στην περιοχή της Χαλκιδικής, τα παραπάνω συμφέροντα και η κυβέρνηση των μνημονίων αδιαφορούν πλήρως για τις αντιδράσεις των κατοίκων, που διεκδικούν το αυτονόητο δικαίωμά τους στην ζωή και την υγεία, στην διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος και στην προοπτική υγιούς και αειφόρου ανάπτυξης του τόπου τους.
Το τελευταίο διάστημα, έχει ενταθεί η συζήτηση για το ενδεχόμενο εξόρυξης και στην περιοχή μας, με αποκορύφωμα την πρόσφατη, αιφνίδια επίσκεψη κλιμακίου του Υ.ΠΕ.Κ.Α. στο Χαρωπό. Είναι προφανής η προσπάθεια συγκάλυψης των όποιων σχεδίων εξυφαίνονται για την περιοχή μας, τη στιγμή που το ζήτημα αυτό αφορά άμεσα τις ζωές όλων των πολιτών και το μέλλον του τόπου μας.
Το απόγευμα της ίδιας μέρα θα πραγματοποιηθεί περιοδεία στα χωριά, με σκοπό την ενημέρωση των κατοίκων για τα σχέδια εξόρυξης χρυσού στην περιοχή τους, τις επιπτώσεις μιας τέτοιας εξελίξεις και τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ στο σημαντικό αυτό ζήτημα. Η περιοδεία θα καταλήξει στο Χαρωπό, όπου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση – ομιλία για το ίδιο ζήτημα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ταχθεί από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των αγωνιζόμενων πολιτών, ενάντια στην αυθαιρεσία της κυβέρνησης και στην λεηλασία της φύσης και των ζωών μας. Μόνο ενωμένοι και δραστηριοποιημένοι, θα μπορέσουμε να ανακόψουμε αυτές τις καταστροφικές εξελίξεις και να πετύχουμε το αυτονόητο, να βάλουμε τους ανθρώπους πάνω από τα κέρδη! "

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54