Μαρούσι δημοκρατικό, αντιφασιστικό


Mε ανακοίνωσή της η παράταξη «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ για το Μαρούσι», αναφέρεται στην μεγάλη αντιφασιστική πορεία, που έγινε το βράδυ της Πέμπτης, μετά το άνοιγμα γραφείων των νεοναζί στην περιοχή και επίθεση σε πολίτη που μοίραζε αντιφασιστικό υλικό:

"Συνεπείς στις δημοκρατικές μας υποχρεώσεις, δημοτικοί σύμβουλοι και φίλοι της παράταξης «ΕΝOΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ για το Μαρούσι», συμμετείχαμε μαζικά χθες 24|7 στην μεγάλη αντιφασιστική πορεία διαμαρτυρίας που έγινε στο Μαρούσι ενάντια στο άνοιγμα γραφείων της ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή στην πόλη μας.
Μαζί με εκπροσώπους και άλλων φορέων, χιλιάδες κόσμου διαδηλώσαμε ειρηνικά με αίτημα το άμεσο κλείσιμο των γραφείων της ΧΑ.

Η πορεία πραγματοποιήθηκε μία ημέρα μετά την πρώτη επίθεση των φασιστών σε συμπολίτη μας την οποία καταγγείλαμε με ανακοίνωσή μας στις 23|7.

Απόντες από τη σημερινή μεγάλη, ειρηνική διαδήλωση ήταν ο δήμαρχος Γ. Πατούλης και τα στελέχη της παράταξής του.

Εύλογα δημιουργούνται απορίες:

Γιατί ο δήμαρχος δεν έχει πάρει ακόμη πολιτική θέση ενάντια στο άνοιγμα γραφείων μιας οργάνωσης που κατηγορείται από τη δικαιοσύνη ως εγκληματική και που η παρουσία της αποτελεί διαρκή απειλή για τις οικογένειες που διαμένουν στην ευρύτερη περιοχή;
Εμείς δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι ο δήμαρχος Γ. Πατούλης θυσιάζει την ειρηνική διαβίωση των πολιτών της πόλης μας για  μικροπαραταξιακούς λόγους.
Ωστόσο, η σιωπή του, μας προβληματίζει εύλογα.
Η παράταξή μας χαιρετίζει την αθρόα, αγωνιστική και υπεύθυνη συμμετοχή των πολιτών στην σημερινή αντιφασιστική πορεία. Μαζί θα συνεχίσουμε τις ενέργειες για το άμεσο κλείσιμο των γραφείων της Χρυσής Αυγής, ώστε να μην επιτρέψουμε να γίνει η πόλη μας ορμητήριο των φασιστών και τη διασφάλιση της ηρεμίας σε μια από τις μεγάλες γειτονιές της.

Μαρούσι δημοκρατικό, αντιφασιστικό".
Displaying WP_20140724_096.jpg
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54