Ε.Σ.Α.μεΑ.: Για το χαμό της τετραπληγικής Ευ. Ποποδάκη στα Χανιά

Η ΕΣΑμεΑ θέλει να εκφράσει τα συλλυπητήρια στην οικογένεια της αδικοχαμένης τετραπληγικής στα Χανιά και τη μεγάλη θλίψη όλης της αναπηρικής οικογένειας.

Λίγες μόνο ώρες είχαν περάσει που για πολλοστή φορά η ΕΣΑμεΑ κατήγγειλε την κατάσταση στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), τονίζοντας τις καθυστερήσεις, τα λάθη και τις παραλείψεις των Κέντρων, πριν έρθει η τραγική είδηση. http://www.esamea.gr/pressoffice/press-releases/1065-edo-kai-tora-lipsi-metron-gia-ta-kepa-3-xronia-problimata-talaiporia-sobares-adynamies Τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις στην Ελλάδα εν έτει 2014, έρμαια υπηρεσιών, γραφειοκρατών, ελλιπούς ενημέρωσης και έλλειψης ευαισθησίας, θρηνούν ένα μέλος της οικογένειάς τους.

Η ένσταση στον ΟΓΑ, που της είχε κόψει τη σύνταξη, από τον Απρίλιο μέχρι σήμερα δεν έχει εκδικαστεί. Μηδενικό εισόδημα και τεράστια ταλαιπωρία, ότι αντιμετωπίζουν χιλιάδες συμπολίτες μας με αναπηρία ή χρόνιες παθήσεις, στα γρανάζια ασφαλιστικών οργανισμών που υπολειτουργούν και αργούν να εξυπηρετήσουν ή του ΚΕΠΑ, που έχει μετατραπεί σε δημοσιονομικό εργαλείο μείωσης των κοινωνικών δαπανών με τις δεκάδες χιλιάδες αναπήρους να αναμένουν εξέταση ή να τους κόβονται ποσοστά, δηλαδή επιδόματα και συντάξεις, το δικαίωμα να έχουν ηλεκτρικό ρεύμα και αξιοπρεπή διαβίωση.

Η Πολιτεία, η Κυβέρνηση, το υπουργείο Εργασίας, οι διοικήσεις των Ταμείων, οι υπηρεσιακοί παράγοντες, πρέπει να πάρουν μέτρα ΤΩΡΑ. Ήδη είναι αργά και οι ευθύνες δεν θα φύγουν από τους υπαίτιους. Ας μην υπάρξει επόμενο θύμα.

Η ΔΕΗ στην ανακοίνωσή της τονίζει ότι «δεν γνώριζε» ότι η θανούσα ήταν άτομο με αναπηρία. Μέλος του ελληνικού Κοινοβουλίου διαψεύδει την Επιχείρηση δηλώνοντας ότι είχε ενημερώσει προσωπικά και εγγράφως για την κατάσταση. Το αναπηρικό κίνημα καθιστά την Επιχείρηση τουλάχιστον συνυπεύθυνη για το θάνατο της συμπολίτισσάς μας. 


Τώρα μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις εξελίξεις στο χώρο της Αναπηρίας στη νέα ιστοσελίδα της Ε.Σ.Α.μεΑ. www.esaea.gr και www.esamea.gr .


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.Σ.Α.μεΑ. · Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη · Τηλ. 210 9949837 · FAX. 210 5238967 · www.esaea.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54