ΟΑΕΔ: Το τελευταίο οικογενειακό επίδομα - αιτήσεις από 14 Ιουλίου

Ξεκινάει σε λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 14 Ιουλίου, για όσους έχουν τρία παιδιά, η καταβολή του οικογενειακού επιδόματος από τον ΟΑΕΔ. Σημειώνουμε ότι φέτος θα δοθεί δυστυχώς για τελευταία φορά ως αποτέλεσμα της μείωσης των εργοδοτικών εισφορών και μάλιστα μόνο το μισό ποσό ανά κατηγορία δικαιούχου. Επισυνάπτουμε τις ανακοινώσεις του ΟΑΕΔ:

Ξεκινά την Δευτέρα 14 Ιουλίου, η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων και των απαραίτητων δικαιολογητικών, για την καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων στους δικαιούχους, από τον ΟΑΕΔ. Οι ημερομηνίες υποβολής των αιτήσεων έχουν προσδιοριστεί από την διοίκηση του Οργανισμού, ως εξής:

Από την Δευτέρα 14 Ιουλίου, οι δικαιούχοι με τρία παιδιά και άνω. Από την Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου, οι δικαιούχοι με δύο παιδιά. Και από την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου, οι δικαιούχοι με ένα παιδί. Τελευταία ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων και των δικαιολογητικών, ορίζεται η 31η Ιανουαρίου 2015.
Θα πρέπει να σημειώσουμε πως οι αιτήσεις που υποβάλλονται μέσω του εργοδότη, των ΚΕΠ, ή του ταχυδρομείου, παραλαμβάνονται από τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, ανεξαρτήτως του αριθμού των τέκνων, δηλαδή χωρίς να συντρέχουν οι ημερομηνίες που προαναφέρθηκαν.

Θυμίζουμε ότι από 1/7/2014 εφαρμόζεται η μείωση των εισφορών κατά 3,9 μονάδες και καταργείται η εισφορά υπέρ ΔΛΟΕΜ (Λογαριασμός Οικογενειακών Επιδομάτων) και η αντίστοιχη καταβολή τους.
Η καταβολή του οικογενειακού επιδόματος, θα γίνει με πίστωση του λογαριασμού Εθνικής Τράπεζας του δικαιούχου, υπό την προϋπόθεση ότι εμφανίζεται ως πρώτος δικαιούχος στο βιβλιάριο της ΕΤΕ.
Οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προϋποθέσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά γύρω από το οικογενειακό επίδομα, στην διαδικτυακή πύλη του Οργανισμού, στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.oaed.gr

Διαβάστε τους όρους και τις πρϋποθέσεις χορήγησης:

http://www.oaed.gr/images/NEA-ANAKOINWSEIS/GR_TYPOU/oik/egkoiko2014.pdf