το κτήριο του Ε.Κ. Δράμας

Εργ. Κέντρο Αθήνας προς Εργ. Κέντρο Δράμας: Mην κάνετε έξωση στο Κοινωνικό Φαρμακείο - Ιατρείο

Συνεχίζονται οι δηλώσεις στήριξης του Κοινωνικού Φαρμακείου - Ιατρείου Δράμας, το οποίο ειδοποιήθηκε από το εργ. κέντρο Δράμας να φύγει από τα γραφεία του, στα οποία στεγάζεται. Με ανακοίνωσή του το εργατικό κέντρο Αθήνας αναφέρει:"Οι επιθέσεις «νομιμότητας» εναντίον των δομών που προσφέρουν απλόχερα – και χωρίς ιδιοτέλεια – αλληλεγγύη, αλλά και που είναι πραγματικά ανεξάρτητες συνεχίζονται.

Το νεότερο – υποψήφιο – θύμα στη μακρά λίστα είναι το Κοινωνικό Ιατρείο/Φαρμακείο Δράμας με την ενέργεια  του Εργατικού Κέντρου Δράμας να ζητήσει με επιστολή του την αποχώρηση του Κοινωνικού Ιατρείου, από το χώρο που τους παρείχε στέγαση, με το σκεπτικό ότι δεν είναι «νόμιμο» απέναντι στις αρχές.

Σε μια εποχή κοινωνικής καταστροφής δεν μπορεί να υπάρχουν αυτές οι συμπεριφορές από εκπροσώπους των εργαζομένων . Το Εργατικό Κέντρο Δράμας πιστεύει μήπως  πως οι ασθενείς του Κοινωνικού Ιατρείου/Φαρμακείου Δράμας είναι βιομήχανοι κι έχοντες και ως αποτέλεσμα το Εργατικό Κέντρο Δράμας έκρινε ότι δεν πρέπει να τους στηρίζει?

Καλούμε την διοίκηση του ΕΚΔ να επανεξετάσει την απόφαση της για έξωση του κοινωνικού ιατρείου από το κτήριό του. Τα συνδικάτα αυτήν την εποχή πρέπει να οργανώνουν δράσεις απέναντι στις αντεργατικές πολιτικές της κυβέρνησης αλλά και να αποδεικνύουν καθημερινά ότι είναι δίπλα σε αυτούς που υποφέρουν. Να στοιχίζονται με κάθε μορφή εργατικής αλληλεγγύης. Να δημιουργούν τα ίδια δομές αλληλεγγύης".
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54