ΕΚΑ: Στηρίζουμε με κάθε τρόπο τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην ΔΕΗ

Την ώρα που στη ΔΕΗ κλιμακώνονται οι συσκέψεις και οι περιοδείες στους χώρους δουλειάς, το εργατικό κέντρο Αθήνας, πήρε θέση για τις εξελίξεις. Στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι:
 "Η μνημονιακή, και υποτελής κυβέρνηση στις  απαιτήσεις των οικονομικών συμφερόντων, συνεχίζει το δρομολόγιο της καταστροφής. Νέος σταθμός η εκποίηση του ομίλου ΔΕΗ, της μεγαλύτερης βιομηχανικής και στρατηγικής σημασίας Επιχείρησης για την χώρα.

Ακρωτηριάζουν την ΔΕΗ και δωρίζουν το 30% του σώματος της στο ιδιωτικό κρατικοδίαιτο κεφάλαιο. Δωρίζουν το Εθνικό Δίκτυο Μεταφοράς που είναι η αρτηρία και ραχοκοκαλιά της ΔΕΗ. Προσφέρουν έτοιμες υποδομές στους ανυπόμονους ψευτοεπενδυτές να παράγουν και να διανέμουν ρεύμα. Σερβίρουν έτοιμο στο πιάτο εξασφαλισμένο πελατολόγιο που αντιστοιχεί στα 2.000.000 πελάτες της ΔΕΗ.

Χρησιμοποιούν τους εργαζόμενους ως σκλάβους και τους μεταφέρουν στα σκλαβοπάζαρα των σκοτεινών ιδιωτικών συμφερόντων. Βαφτίζουν το ξεπούλημα του ομίλου ΔΕΗ μεταρρύθμιση και την ιδιωτικοποίηση, απελευθέρωση της αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας όταν γνωρίζουν πολύ καλά, και έχει αποκαλυφθεί, ότι γύρω από τον όμιλο ΔΕΗ εξελίσσεται ένα πολιτικό και επιχειρηματικό παιχνίδι αξίας πολλών δις €, όταν γνωρίζουν πολύ καλά ότι το παιχνίδι της αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας είναι στημένο σε βάρος της ΔΕΗ. Η κυβέρνηση δεν έχει την ηθική και δημοκρατική νομιμοποίηση να ιδιωτικοποίηση τον όμιλο της ΔΕΗ.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ αξιολογώντας και αναλύοντας τις εξελίξεις συνεδρίασε και αποφάσισε ομόφωνα: 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις με έναρξη την κατάθεση του νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή παραγωγής και εμπορίου της Βουλής. Διοργάνωση συλλαλητηρίων σε όλη την επικράτεια όπου υπάρχουν ενεργειακά κέντρα. Κάλεσμα όλων των εργαζομένων του Ομίλου ΔΕΗ, ΔΕΔΔΗΕ, ΑΔΜΗΕ, εμπορία στις μονάδες παραγωγής της ηπειρωτικής χώρας και την ΑΣΠ Νησιών για προετοιμασία και επαγρύπνηση. Κάλεσμα στους φορείς των ενεργειακών περιοχών για συντονισμό της δράσης.

Το ΕΚΑ στηρίζει  με κάθε τρόπο τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην ΔΕΗ και καλεί τα σωματεία μέλη του και τους εργαζόμενους της Αθήνας να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων. Όλοι μαζί μπορούμε και θα νικήσουμε. Όλοι στον αγώνα, δίνουμε τη μεγαλύτερη μάχη για την προστασία - σωτηρία του ομίλου ΔΕΗ".
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54