Όχι στο ξεπούλημα της ΔΕΗ λέει η ΔΑΚΕ - ΓΕΝΟΠ

Έντονα αντιδρά η ΔΑΚΕ – ΓΕΝΟΠ στο νομοσχέδιο για τη ΔΕΗ, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν είναι μεταρρύθμιση το ξεπούλημα του εθνικού πλούτου της χώρας. Με μία σκληρή ανακοίνωση, η  ΔΑΚΕ ΓΕΝΟΠ τάσσεται κατά του «διαμελισμού και της εκποίησης» του Ομίλου της ΔΕΗ κάνοντας ταυτόχρονα σαφές ότι θα στηρίξει με κάθε τρόπο και μέσο τον αγώνα των εργαζομένων στην επιχείρηση με στόχο τη ματαίωση των σχεδίων «όσων επιβουλεύονται να βγάλουν στο σφυρί την πηγή ενέργειας του λαού». Η "ναυαρχίδα" της εγχώριας παραγωγικής μας βάσης οδηγείται στην "ξέρα" του ξεπουλήματος μετατρέποντας σε εμπόρευμα το πολύτιμο κοινωνικό αγαθό του ηλεκτρικού ρεύματος» σημειώνουν οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ και χαρακτηρίζουν πρόσχημα την περαιτέρω απελευθέρωση της αγοράς και «άλλοθι την ψευδή διαβεβαίωση για μειώσεις των τιμολογίων».

Κορυφώνοντας την αντίδρασή τους κάνουν λόγο για έναν αγώνα αποτροπής της ιδιωτικοποίησης που λόγω μεγέθους και προστιθέμενης αξίας της ΔΕΗ είναι ουσιαστικά «Εθνική Υπόθεση».


Στην ανακοίνωσή της η ΔΑΚΕ στοχοποιεί το ΠΑΣΟΚ, αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς όπως αναφέρει «οι παλινωδίες και οι τακτικισμοί του ΠΑΣΟΚ που "διαφωνεί συμφωνώντας και συμφωνεί διαφωνώντας", όπως και οι λαϊκίστικοι λεονταρισμοί του ΣΥΡΙΖΑ δεν συνάδουν με την κρισιμότητα της κατάστασης» και καλεί σε «σοβαρότητα και ομοψυχία, κοινωνική ευαισθησία και εθνικό όραμα».

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54