Συζήτηση για το ντοκιμαντέρ "128 ΚΕΡΑΤΕΑ: Μια πραγματική ιστορία" στο Δεύτερο Πρόγραμμα της ΕΡΑ

Παρακολουθήστε την εκπομπή "DOC on AIR: όλα για το ντοκιμαντέρ και τους δημιουργούς του", αυτή την Τρίτη 17 Ιουνίου, στις 16:00 - 17:00, στο Δεύτερο Πρόγραμμα της ERT OPEN (www.ertopen.com), με τη Ντέπυ Βρεττού.

Μαζί μας στο studio, o Γρηγόρης Οικονομίδης, συνδημιουργός με το Bάϊο Σύρρο του ντοκιμαντέρ “128 Κερατέα: Μια πραγματική ιστορία".
Το ντοκιμαντέρ ''128: Κερατέα, μια πραγματική ιστορία'' καταγράφει την προσπάθεια των κατοίκων μιας μικρής αγροτικής πόλης να ανατρέψουν την πολιτική απόφαση που ήθελε την δημιουργία χωματερής σε δασική περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, μέσα σε αρχαιολογικό χώρο.

Επί 128 μέρες, όσες μέρες κράτησε η βίαιη αντιπαράθεση των κατοίκων της Λαυρεωτικής με την κεντρική εξουσία, η κάμερα των δημιουργών του ντοκιμαντέρ αποτύπωσε με τρόπο ρεαλιστικό τις ακραίες συνθήκες σύγκρουσης που διαμορφώθηκαν στους κόλπους μιας συντηρητικής κοινωνίας, όπου η κλιμάκωση της βίας προκάλεσε το παγκόσμιο ενδιαφέρον. Πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν καταθέτουν σήμερα τη δική τους μαρτυρία για τα γεγονότα, αλλά και για τις ανοιχτές πληγές που άφησαν στον ψυχισμό της τοπικής κοινωνίας.Δείτε το trailer του ντοκιμαντέρ:


Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 16/06/2014 - 15:58