Ήταν όλοι εκεί! Πολύ μεγαλη η επιτυχία της εκδήλωσης της ΕΡΑ Ζακύνθου για τον ένα χρόνο αγώνα μετά το "μαύρο" στην ΕΡΤ!

Ήταν όλοι εκεί! Πολύ μεγάλη η επιτυχία της εκδήλωσης της ΕΡΑ Ζακύνθου για τον ένα χρόνο αγώνα μετά το «μαύρο» στην ΕΡΤ! Αν…ψάχνετε τη Νικόλ Λιακοσταύρου, την «κρατάμε» εδώ, μέχρι να φύγει!


Μακριά από οποιαδήποτε υπερβολή και γνωρίζοντας ότι δεν είμαστε…το κέντρο του κόσμου, αντίθετα απέχουμε πάρα πολύ από αυτό, πρέπει να αναφέρουμε ότι-τηρουμένων πάντα των αναλογιών και των δεδομένων που έχει μια σχετικά μικρή νησιωτική περιοχή-σημείωσε τεράστια επιτυχία και είχε συγκινητικά, μεγάλη ανταπόκριση, από την τοπική κοινωνία, η εκδήλωση που πραγματοποίησε η ελεύθερη και αυτό-διαχειριζόμενη ΕΡΑ Ζακύνθου, την Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014, με αφορμή τον ένα χρόνο από το «μαύρο» στην ΕΡΤ.

Εκατοντάδες συμπολίτες μας, το βραδάκι της Τετάρτης, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Σολωμού και παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον και αυθόρμητες αντιδράσεις στον δημοτικό κινηματογράφο «Φώσκολος» το ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου «Το χαμένο σήμα της δημοκρατίας» που ήταν αφιερωμένο στο...κλείσιμο της ΕΡΤ, η οποία, όμως, δεν έκλεισε ποτέ! 

Στη συνέχεια στον περιβάλλοντα χώρο του κινηματογράφου, στην πλατεία Σολωμού, όλοι όσοι ήταν εκεί, άκουσαν σύντομες τοποθετήσεις για τον ένα χρόνο αγώνα, από τη Μαρίνα Μάντζου, εκ μέρους των αγωνιζόμενων εργαζόμενων της τοπικής ΕΡΑ και από τη σεμνή, ακούραστη και αξιολάτρευτη συνάδελφο από το ertopen, Νικολ Λιακοσταύρου, καθώς και τους χαιρετισμούς που απηύθυναν δηλώνοντας την έμπρακτη συμπαράσταση τους, οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ (Αντώνης Κασσιμμάτης) και του ΚΚΕ (Γιώργος Κωνσταντίνου) καθώς και της Ζακυνθινής Κίνησης Ενάντια στην Κρατική και Τραπεζική Αυθαιρεσία (Σπύρος Στανίτσας).

Εκτός από τους μεμονωμένους συμπολίτες μας και τους περαστικούς τουρίστες, στην εκδήλωση παρέστησαν αρκετοί εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων, σωματείων και φορέων ( σύλλογος δασκάλων και νηπιαγωγών, ΕΛΜΕΖ, σύλλογος εργαζόμενων νοσοκομείου, ένωση νοσοκομειακών γιατρών, εργατικό κέντρο κ.τ.λ.) καθώς και προσωπικότητες από τον καλλιτεχνικό και γενικότερα πολιτιστικό κόσμο του νησιού και γενικότερα άνθρωποι με αξιόλογη δράση στα κοινά και στις κινηματικές διαδικασίες.

Ακολούθησε μουσική βραδιά, η οποία ήταν για όλα τα γούστα, που κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, με τη συμμετοχή τοπικών αλληλέγγυων καλλιτεχνών, κάποιοι από τους οποίους κάνουν και εκπομπές στην ΕΡΑ Ζακύνθου. Μεταξύ αυτών, ήταν οι: Διονύσης Γιατράς, Διονύσης Μπουκουβάλας, Γιάννης Γιοργάνος και Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος. Μουσική, τραγούδι, χορός, κέφι, αυθόρμητη συμμετοχή, συνθήματα και χειροκροτήματα για την ΕΡΤ, με τη συνοδεία…μεζέδων και κρασιού και μπύρας.

Να σημειωθεί ότι υπήρχε και ζωντανή μετάδοση του προγράμματος του ertopen, ενώ, ανάρπαστα έγιναν τα μπλουζάκια και οι κονκάρδες με τα διακριτικά της ΕΡΤ που ήταν απλωμένα σε τραπεζάκια στην πλατεία, γεγονός που συνέβαλε στη σημαντική οικονομική ενίσχυση του αγώνα μας, μαζί με τα κουπόνια μας. Όπως ήταν αναμενόμενο, «πήραν φωτιά» οι φωτογραφικές μηχανές, που εστίαζαν, όχι μόνο στον κόσμο, αλλά και στο πανό μας, με τους συγκεντρωμένους, άτομα όλων των ηλικιών και των δύο φίλων, τους νεολαίους και τους φοιτητές του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, να μάς δίνουν κουράγιο για τη συνέχεια του αγώνα, ευχόμενοι να επαναλειτουργήσει κανονικά η ΕΡΤ.

Πρέπει εδώ να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα όλους τους αλληλέγγυους, φίλους και συμπαραστάτες, που είτε μεμονωμένα είτε εκπροσωπώντας κάποιο φορέα, βοήθησαν ουσιαστικά στην επιτυχία της εκδήλωσης, με αφισοκόλληση, με ντουντούκες και με προσωπική εργασία σε άλλα πρακτικά ζητήματα. Σημαντική ήταν η συμβολή των τεχνικών της ΕΡΑ Ζακύνθου, Γιάννη Κολυβά και Ευθύμιου Παλλαδινού για το «στήσιμο» της εκδήλωσης, στο οποίο συμμετείχαν ενεργά όλοι οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι του τοπικού σταθμού (Μαρίνα Μάντζου, Πέτρος Πομόνης, Σάκης Νέγκας, Αδαμαντία Παντή και Χαρά Μυλωνά), όπως και τα υπόλοιπα μέλη των οικογενειών τους!

Τέλος, στον τοπικό τύπο και στο τηλεοπτικό κανάλι του νησιού, υπήρχαν σχετικά δελτία τύπου, ρεπορτάζ και σποτάκια για την όλη εκδήλωση και προσπάθεια, η μεγάλη, επιτυχία της οποίας, μάς δίνει ακόμα περισσότερη δύναμη για τη συνέχεια του αγώνα!

Όσο για τη Νικόλ Λιακοσταύρου, που είναι ακόμα στη Ζάκυνθο και η οποία εισπράττει την αγάπη και τον θαυμασμό όλων, βάζοντας πολύ «χρώμα», συναίσθημα και αγωνιστικότητα, στη συχνότητα της ΕΡΑ Ζακύνθου, στις εκπομπές, είτε τοπικές είτε με πανελλαδική εμβέλεια, που κάνουμε από κοινού, όλοι οι συνάδελφοι τις τελευταίες ημέρες, συμμετέχοντας και η ίδια, στις συνελεύσεις και άλλες εκδηλώσεις του σταθμού, δεν θα περιοριστούμε σε αυτή την απλή αναφορά, δεδομένου ότι πολύ σύντομα, θα στείλουμε…νεότερα και περισσότερα με τις σχετικές φωτογραφίες!

(Η φωτό που συνοδεύει το σημερινό κείμενο είναι, μια τις πολλές, θα ανέβουν στη συνέχεια και άλλες, από την εκδήλωση για της ΕΡΑ Ζακύνθου, για τον ένα χρόνο από το «μαύρο» στην ΕΡΤ)         

Ο αγώνας συνεχίζεται για…δεύτερο χρόνο!    
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 13/06/2014 - 13:10