ΟΣΝΙΕ: 24ωρη πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 11 Ιουνίου


Με βασικές διεκδικήσεις την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ και την απαγόρευση των απολύσεων, η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικώς Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ) απεργεί στις 11 Ιουνίου. Στην ανακοίνωσή της αναφέρει τα ακόλουθα:
"Τόσο η Εθνική Γενική ΣΣΕ, όσο και η Κλαδική μας ΣΣΕ αποτελούν δύο από τις πιο σημαντικές κατακτήσεις μας, όλα τα προηγούμενα χρόνια. Κομμάτι-κομμάτι τις χτίσαμε, με σκληρούς αγώνες, ως ασπίδα προστασίας για τους εργαζόμενους απέναντι στην ακόρεστη δίψα του εργοδοτικού κεφαλαίου, που προσπαθεί ξεζουμίζοντας μας να αυξήσει την εκμετάλλευση όλων μας, (σήμερα μάλιστα με ευκαιρία δοθείσης μιας ακόμη βαθιάς οικονομικής ύφεσης) και να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο την κερδοφορία του. Το επαναλαμβάνουμε για μια φορά ακόμη ....ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ και ΑΧΟΡΤΑΓΟΙ!

    Οι ΣΣΕ καθορίζουν τους όρους εργασίας και το ελάχιστο ύψος της νόμιμης μισθολογικής μας αμοιβής, γι' αυτό και αποτελούσαν διαχρονικό στόχο των εργοδοτών όλα αυτά τα χρόνια και προσπαθούσαν να τις απαξιώσουν, να αναστείλουν την ελεύθερη διαπραγμάτευσή τους και να τις ακυρώσουν. Θέλουν τον ευαίσθητο  χώρο της Υγείας, μια “ζούγκλα” και μια “κρεατομηχανή” παραγωγής ....“κόκκινου” “αιματοβαμμένου” χρήματος, αδιαφορώντας για τα ....“αναλώσιμα υλικά” που χρησιμοποιεί, που δεν είναι άλλα από τους ίδιους τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις αυτές και τους ασθενείς που τις επισκέπτονται.
 
    Μοσχοπουλάνε!!! τις υπερτιμημένες υπηρεσίες τους κατακλέβοντας τα Ασφαλιστικά μας Ταμεία, τους ασθενείς και τους ίδιους τους εργαζόμενους τους, με ....χίλιους τρόπους που σκαρφίζονται, με την ανοχή!! και την συνενοχή!!, τις περισσότερες φορές, της σημερινής ηγεσίας του αρμόδιου υπουργείου ΥΓΕΙΑΣ και της κρατούσας κυβερνητικής ....ευρωπαϊκής πολιτικής τους και ας καμώνονται, ότι τάχα δεν ....γνωρίζουν,  δεν ....είδαν, δεν ....άκουσαν!! Τους έχει ...τυφλώσει όλους τους η ακόρεστη δίψα τους για τον προσωπικό τους ....υπερ-πλουτισμό.  Άλλωστε μας είναι γνωστό από παλιά ότι, ....”όταν τρώνε, δεν μιλάνε!”    

    Με γερμανικές ή άλλες οδηγίες και τις ....“πλάτες” των Βρυξελλών ο ανταγωνισμός τους δεν έχει όρια και επιδιώκουν να φορτώσουν όλες τις συνέπειες της κρίσης τους, γι' άλλη μια φορά σε όλους εμάς, για να αυξήσουν τα κέρδη τους.  Τα μνημόνια τους είναι εργαλεία στα χέρια τους, για να καταργήσουν εργασιακά δικαιώματα, μισθούς, συντάξεις, σταθερό χρόνο απασχόλησης, ασφαλιστικά δικαιώματα. Τα έφεραν για να απαξιώσουν την ζωή μας και να πολλαπλασιάσουν την κερδοφορία των επιχειρήσεών τους. Να μη τους το επιτρέψουμε.

    Είναι δική μας υπόθεση να καλύψουμε τις πραγματικές σημερινές μας ανάγκες, αφού εμείς δεν είμαστε ....κρατικοδίαιτοι υπάλληλοι κανενός και να απαιτήσουμε αξιοπρεπή διαβίωση από τον πλούτο που παράγουμε αγόγγυστα καθημερινά, στους εργασιακούς μας χώρους.

    Με rebate ή με clawback και πάλι “....είναι πολλά τα λεφτά Άρη!”, για να θυμηθούμε την φράση, από την γνωστή σε όλους μας ασπρόμαυρη ταινία του ελληνικού κινηματογράφου που περιέγραφε και τότε ....τον καβγά μεταξύ νταβατζήδων!! Οι ομοιότητες πολλές με το σήμερα, δεν νομίζετε;  


Άραγε αφού είναι δήθεν ζημιογόνες!! οι συμβάσεις με τα διάφορα Ασφαλιστικά Ταμεία, που υπογράφουν οι επιχειρηματίες (ΣΕΚ, κλπ) του κλάδου και τις υπογράφουν ως ….«προσφορά!!» προς την κοινωνία, γιατί δεν τις καταγγέλλουν, ώστε να ακυρωθούν, αλλά αντίθετα πιέζουν το αρμόδιο Υπουργείο για να τις  διατηρεί σε ισχύ;;;;  Όποιος δυσκολεύεται να δει την απάντηση, ας ρωτήσει τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ….


    Την Τετάρτη 11-06-2014  ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ  και απαιτούμε:
•    την υπογραφή της νέας Κλαδικής  ΣΣΕ  2014-2015  και
•    την απαγόρευση όλων των απολύσεων των εργαζομένων του κλάδου.    


    Με την μαζική συμμετοχή σας, με ενότητα και συσπειρωμένοι γύρω από την Διοίκηση της Ομοσπονδίας μας δεν θα τους επιτρέψουμε να χειροτερέψουν την ζωή μας.
    Μη σας εξαπατούν οι διάφοροι “πατερούληδες”, ότι δήθεν ....αυτά εσάς δεν σας αφορούν και ότι θα σας εξασφαλίσουν με ....άλλους τρόπους.
    Είναι κανόνας στην ....αγορά, ότι ....τρώγοντας έρχεται η όρεξη και μη το ξεχνάτε,  είπαμε είναι .....αχόρταγοι!!".
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 07/06/2014 - 08:45