ΟΙΕΛΕ: Eσκεμμένη κωλυσιεργία, άγνοια, ή εμπαιγμός;

Για σκόπιμη ασάφεια, που θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις στα εργασιακά του κλάδου, κάνει λόγο η ομοσπονδία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών - λειτουργών Ελλάδας. Στην ανακοίνωσή της τονίζει:


"Με έκπληξη λάβαμε στις 2/6 λακωνική απάντηση από τη Δ/νση Ιδιωτικής Εκπαίδευσης σε αίτημά μας να διευκρινιστεί τι επιτέλους ισχύει στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης μετά από τις πρόσφατα ψηφισμένες ρυθμίσεις. Η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Δ/νσης αντί ουσιαστικής απάντησης μας παρέπεμψε στις …ρυθμίσεις για τις οποίες ζητούσαμε διευκρινίσεις!! Η απάντηση αυτή μπορεί να ερμηνευτεί μόνο με τρεις τρόπους:

Είτε ως εσκεμμένη κωλυσιεργία του Υ.ΠΑΙ.Θ., καθώς φοβούνται ότι όσα τους παραδόθηκαν εγγράφως από τους σχολάρχες για να ψηφίσουν είναι παράνομα και αντισυνταγματικά, γεγονός που θα προκαλέσει αργά ή γρήγορα την πειθαρχική και ποινική τους δίωξη.
Είτε ως άγνοια, καθώς δεν γνωρίζουν καν τι ψήφισαν. Πήραν έτοιμο το …σκονάκι και το κατέθεσαν στη Βουλή, ενώ, όπως αρκετοί γνωρίζετε, δεν παραβρέθηκε ουδείς από την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. στη Βουλή για να εξηγήσει ή να υπερασπιστεί τι ψηφίστηκε, παρά το συνεχές σφυροκόπημα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Είτε ως εμπαιγμός προς την ΟΙΕΛΕ και τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς. Αυτό ψηφίσαμε και αν σας αρέσει και λογαριασμό δεν δίνουμε.
Θυμίζουμε ότι η ΟΙΕΛΕ με έγγραφό της (ΑΠ:34970.4/8-5-2014) ζήτησε από τη Δ/νση Ιδιωτικής Εκπαίδευσης του Υ.ΠΑΙ.Θ. εξηγήσεις για τις διατάξεις στο πολυνομοσχέδιο και στο νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές που αφορούν την ιδιωτική εκπαίδευση. Συγκεκριμένα είχαμε ζητήσει ενημέρωση για τα ακόλουθα, καθώς αν και έχει παρέλθει μεγάλο διάστημα από την ψήφισή τους και ενώ βρισκόμαστε σε κρίσιμο σημείο του σχολικού έτους δεν έχει εκδοθεί καμιά εφαρμοστική οδηγία για να διαπιστώσουμε τι ακριβώς ισχύει:

Οι προσλήψεις των ιδιωτικών εκπαιδευτικών θα εποπτεύονται και θα εγκρίνονται από το Υπουργείο Παιδείας;
Οι απολύσεις των ιδιωτικών εκπαιδευτικών θα εποπτεύονται από το Υπουργείο Παιδείας και τους εποπτικούς του μηχανισμούς;
Οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων θα δύνανται να προχωρούν σε καταγγελίες σύμβασης αορίστου χρόνου ιδιωτικών εκπαιδευτικών μεσούντος του σχολικού έτους;

Οι πάσης φύσεως άδειες θα χορηγούνται με βάση το νομοθετικό καθεστώς που διέπει την ιδιωτική εκπαίδευση, ή με βάση όσα ορίζει το ΙΚΑ; Ήδη από το Υ.ΠΑΙ.Θ. πληροφορούμαστε ότι δεν θα χορηγούνται πια εννεάμηνες άδειες ανατροφής τέκνου.
Επειδή βρίσκονται σε εξέλιξη πειθαρχικές διαδικασίες εις βάρος ιδιωτικών σχολείων που ελέγχονται για παραβιάσεις της νομοθεσίες, ερωτούμε: Εξακολουθεί να ισχύει ο κατά το Σύνταγμα διοικητικός και πειθαρχικός έλεγχος του Υ.ΠΑΙ.Θ. στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια;
Με την εξαίρεση του 4, όπου η Δ/νση Ιδιωτικής Εκπαίδευσης μας ενημέρωσε ότι δεν υφίσταται πρόβλημα με τις εννεάμηνες άδεις ανατροφής τέκνου, τα υπόλοιπα ζητήματα βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα.
Αυτή είναι η κατάντια του Υπουργείου Παιδείας επί Αρβανιτόπουλου, Λάσκαρη και λοιπών αστέρων…".
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54