ΝΤΡΑΚΑΤ: Απέλυσε καρδιοπαθή μόλις γύρισε από την αναρρωτική

"Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, καταγγέλει την μεταλλοβιομηχανία «ΙΝΤΡΑΚΑΤ», που συνεχίζει τις απολύσεις, παρ’ ότι πήρε νέες παραγγελίες. Σήμερα Παρασκευή 30/5 προχώρησε σε άλλες 3 απολύσεις και την προηγούμενη εβδομάδα απέλυσε άλλον 1 εργαζόμενο, μόλις αυτός γύρισε από αναρρωτική άδεια, λόγω καρδιακού προβλήματος".
Συνεχίζοντας στην ίδια ανακοίνωση το ΕΚΛ αναφέρει ότι:
ΝΤΡΑΚΑΤ: Απέλυσε καρδιοπαθή μόλις γύρισε από την αναρρωτική


"Να θυμίσουμε ότι τα προηγούμενα χρόνια ενώ επέβαλε στους εργαζόμενους υπερωρίες, διπλοβάρδιες και Σαββατοκύριακα, έδωσε τμήματα της δουλειάς σε εργολάβους εντός του εργοστασίου, εδώ και αρκετό διάστημα επιβάλει εκ’ περιτροπής εργασία και παράλληλα απολύει εργαζόμενους με το πρόσχημα της έλλειψής φόρτου! Αποδεικνύοντας ότι οι εργοδότες, ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους στην περίοδο της ανάπτυξης και μας απολύουν στην περίοδο της κρίσης, διατηρώντας αλώβητα τα κέρδη τους

Απέναντι στην κλιμάκωση της επίθεσης της εργοδοσίας, καλούμε τους εργάτες της ΙΝΤΡΑΚΑΤ, να αξιώσουν από το επιχειρησιακό σωματείο τους, την συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων που αποφάσισαν σε προηγούμενη συνέλευσή τους, για να πάψουν να πληρώνουν άλλο το «μάρμαρο». Να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους, να σπάσουν την τρομοκρατία και τους εκβιασμούς που σπέρνουν οι διάφοροι καλοθελητές.

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, απαιτεί :

Να σταματήσουν οι απολύσεις και να παρθούν πίσω όσες έγιναν μέσα στο 2013-2014. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
Όχι στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και στις συμβάσεις πείνας. Μισθούς και δικαιώματα μέσα από ΚΣΣΕ, σύμφωνα με τις ανάγκες των εργατών".
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54