Κάλεσμα σε σύσκεψη εργαζομένων-σωματείων - 2 Ιουνίου‏

O Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού ΕΚΠΑ, έδωσε στη δημοσιότητα την ακόλουθη ανακοίνωση:


Τη Δευτέρα, 2 Ιουνίου, 6μ.μ., στο ΕΚΑ (3ης Σεπτεμβρίου 48 Β), καλούμε εργαζόμενους, ανέργους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, συναδέλφους σε διαθεσιμότητα, συνδικαλιστές και σωματεία σε σύσκεψη συντονισμού με στόχο την από κοινού κινητοποίησή μας στις 10 Ιουνίου, ημέρα εκδίκασης του αιτήματος του Υπουργείου Οικονομικών για αναστολή και ακύρωση της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου υπέρ των καθαριστριών.

Απαιτούμε: § Άμεση εφαρμογή της δικαστικής απόφασης που υποχρεώνει το Υπουργείο Οικονομικών να δεχθεί τις εργαζόμενες πίσω στις δουλειές τους με τους ίδιους όρους που ίσχυαν πριν αυτές τεθούν σε διαθεσιμότητα§ Παραίτηση της κυβέρνησης από τα ένδικα μέσα ενάντια στην απόφαση αυτή


Ο αγώνας των καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών είναι αγώνας όλων μας. Είναι αγώνας για την κατάργηση της διαθεσιμότητας και των απολύσεων. Μια ενδεχόμενη αρνητική απόφαση του Αρείου Πάγου θα επηρεάσει το σύνολο των προσφυγών των διαθέσιμων συναδέλφων στα δικαστήρια.

Η δικαίωσή τους θα αποτελέσει σοβαρό πλήγμα στην πολιτική της διαθεσιμότητας/των απολύσεων. Στη σύσκεψη στην οποία καλεί και η ΠΟΣΠΕΡΤ, θα συζητηθεί και η διοργάνωση συλλαλητηρίου στις 11/6 για τον ένα χρόνο αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος, Η Γ. Γραμματέας
Ζαχαρίας Τριγάζης, Μαρλέν Λογοθέτη
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54