Βαριές «καμπάνες» στο κύκλωμα του Πύργου με τις πλαστές συνταγές

Του Μάκη Νοδάρου

Ενοχους έκρινε αργά χθες το απόγευμα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας τον παθολόγο γιατρό Π.Π, την γραμματέα του Κ.Σ. και τις φαρμακοποιούς Γ.Κ. και Α.Κ. , όλοι κάτοικοι του Πύργου Ηλείας , που σύμφωνα με το κατηγορητήριο είχαν διαπράξει απάτη σε βάρος των ασφαλιστικών ταμείων ΟΓΑ, ΟΠΑΔ, ΤΥΔΚ και ΙΚΑ χρησιμοποιώντας πλαστές συνταγές. Η πολύκροτη δίκη είχε ξεκινήσει στα τέλη του 2013 και ολοκληρώθηκε χθες το μεσημέρι λόγω του μεγάλου αριθμού μαρτύρων και του όγκου των στοιχείων που περιέχονταν στη δικογραφία. Με βάση το κατηγορητήριο, ο παθολόγος του Πύργου συνταγογραφούσε αντικαρκινικά φάρμακα σε αποκόμματα βιβλιαρίων ασφαλισμένων, τα οποία νωρίτερα είχε αφαιρέσει και στη συνέχεια, πήγαινε τις συνταγές στα φαρμακεία των κατηγορουμένων που συμμετείχαν στην απάτη και μοιράζονταν τα χρήματα.

Απάτη σε βάρος των ασφαλιστικών ταμείων

 

Σύμφωνα με την δικαστική έρευνα η χορήγηση των φαρμάκων που γράφονταν στις πλαστές συνταγές, δικαιολογούνταν με μηδενική συμμετοχή των ασφαλισμένων και συμμετοχή 100% του ελληνικού Δημοσίου. Με βάση τα πορίσματα των ελεγκτικών μηχανισμών των ασφαλιστικών οργανισμών και τις ποινικές διώξεις, η ζημιά κατά του ελληνικού Δημοσίου ανέρχεται στο ποσό των 815.900,65 ευρώ, εκ των οποίων 310.653,25 αφορούν τον ΟΠΑΔ, 420.579,41 ευρώ το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, 83.402,90 ευρώ τον ΟΓΑ και 1.265,09 ευρώ το ΤΥΔΚΥ.-
 
Οι καταδικασθέντες φαρμακοποιοί, ο γιατρός και η γραμματέας του κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος για παράβαση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, πλαστογραφία με χρήση κατ" εξακολούθηση και κατά συναυτουργία σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου, απάτη κατ" εξακολούθηση και ψευδή βεβαίωση.
 
Με απόφαση του δικστηρίου ο γιατρός, που είναι ήδη προφυλακισμένος στις Φυλακές Αγίου Στεφάνου Πατρών, θα συνεχίσει να κρατείται αφού η έφεσή του δεν είχε ανασταλτικό χαρακτήρα, σε αντίθεση με των τριών συγκατηγορουμένων του.
 
Πελάτης του Μαρκογιαννάκη !
 
Σημειώνεται ότι τις πρώτες ημέρες της δίκης είχε παρευρεθεί στο δικαστήριο ως δικηγόρος για να υποστηρίξει νομικά τον παθολόγο γιατρό και «εγκέφαλο» του κυκλώματος , ο αντιπρόεδρος της Βουλής Χρήστος Μαρκογιαννάκης προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις.
 
Νομικοί και δικαστικοί κύκλοι είχαν επισημάνει ότι μπορεί νόμιμα ο κ. Μαρκογιαννάκης ως νομικός και βουλευτής να έχει το δικαίωμα να παρευρίσκεται ως συνήγορος υπεράσπισης ανθρώπων που εμπλέκονται σε κυκλώματα αρπαγής δημοσίου χρήματος , αλλά ηθικά η ενέργειά του είναι προκλητική απέναντι στους χιλιάδες πολίτες που βιώνουν την οικονομική εξαθλίωση και την Πολιτεία που επεξεργάζεται δήθεν σχέδια για την οικονομική εξυγίανση του δημοσίου...
 
Αναδημοσίευση από  Αποκαλύψεις
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 28/05/2014 - 15:58