Oι κακές στιγμές και οι κακές συνήθειες - παραπληροφόρηση και προπαγάνδα

"Ήταν μια κακή στιγμή", δήλωσε η Μαρία Χούκλη, αναφερόμενη στα δελτία ειδήσεων του ΑΝΤ 1 κατά τη διάρκεια της πρόσφατης προεκλογικής περιόδου. Ας θυμήσουμε εμείς άλλη μια "κακή στιγμή", το Φεβρoυάριο του 2012, όταν έχοντας φύγει μόλις δύο μήνες από την ΕΡΤ (άρα γνωρίζοντας τί είχε αφήσει) εκφωνούσε ότι η ΕΡΤ των 7.000 εργαζομένων (δηλαδή προσθέτωντας άλλους 4.000 σε σχέση με την πραγματικότητα) αποτελεί μαζί με άλλους χώρους, δεξαμενή για απολύσεις.

"Φουσκώθηκε" λιγάκι, μόνο κατά 4.000 ο πραγματικός αριθμός για να φαίνονται πολλοί, άρα να γίνει αποδεκτή η "αναγκαιότητα" από την κοινή γνώμη. Το απίστευτο ολίσθημα εκφωνήθηκε σε τρία συνεχόμενα δελτία ειδήσεων μέσα σε δύο ημέρες, άρα μόνο "λάθος" δεν ήταν. Γι αυτό προλάβαμε και φωτογραφίσαμε και τη συνοδευτική κάρτα που οπτικά επιχειρούσε να "περάσει" το μήνυμα, σε συνδυασμό με την εκφώνηση της χονδροειδούς παραπληροφόρησης.

Yπενθυμίζουμε την ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ εκείνη την περίοδο:ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ Μ.Μ.Ε.        
Συντάχθηκε απο τον/την Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ.   
Τρίτη, 21 Φεβρουάριος 2012 13:58

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                               Αγία Παρασκευή, 21-02-2012

Η ΠΟΣΠΕΡΤ έχει κατ’ επανάληψη ενημερώσει και τους συντάκτες που καλύπτουν το ρεπορτάζ για τα Μ.Μ.Ε αλλά και το σύνολο των Ελλήνων που αποτελούν τους χρηματοδότες της ΕΡΤ ότι εδώ και δύο χρόνια έχει προκληθεί εξ αιτίας των πολιτικών του μνημονίου δραστική μείωση στο προσωπικό με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου αλλά και στις συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Σε χθεσινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων καναλιού εθνικής εμβέλειας, που  διατείνεται ότι ενημερώνει υπεύθυνα τον ελληνικό λαό και συγκεκριμένα στο θέμα για νέες  απολύσεις στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα , το προσωπικό της ΕΡΤ εμφανίστηκε να είναι 7.000.

Είναι αδιανόητο και το επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά, ενώ γνωρίζουμε ότι είναι μέρος του σχεδίου απαξίωσης της ΕΡΤ να παραπληροφορείται ο Έλληνας πολίτης για τα θέματα που αφορούν την δημόσια τηλεόραση και να στοχοποιείται το προσωπικό της.

Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ με σύμβαση αορίστου χρόνου είναι 2.811 και οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου που θα ανανεωθούν είναι 350 για όλες τις ειδικότητες.

Ας σημειωθεί ότι πριν ακριβώς 2 χρόνια οι υπάλληλοι της ΕΡΤ ήταν κατά 2.000 περισσότεροι.

Είναι βέβαια γνωστό ότι η δημόσια ραδιοτηλεόραση προσφέρει σε σχέση με τον αριθμό των απασχολούμενων υπαλλήλων πολλαπλάσια ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά κανάλια από τον εγχώριο ανταγωνισμό καθώς και πλείστες άλλες υπηρεσίες και έχει από τα μικρότερα ανταποδοτικά τέλη στις χώρες της Ε.Ε.

Παρακαλούμε όσους έχουν αναλάβει να ενημερώνουν «έγκυρα» τον Έλληνα φορολογούμενο να δίνουν τα πραγματικά στοιχεία και να μην δημιουργούν εντυπώσεις. Πίσω απ’ τους αριθμούς κρύβονται ανθρώπινες ζωές και πρέπει να τις σεβόμαστε.

Η ΕΡΤ λειτουργεί με το ελάχιστο προσωπικό με αποτέλεσμα να μειώνεται συνεχώς το παραγόμενο έργο και οι αναθέσεις outsourcing να έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Απαιτούνται προσλήψεις τώρα.

Η ΚΑΤΑΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ Η ΛΑΣΠΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΗΣ ΕΡΤ

 ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 28/05/2014 - 08:55