ΔΟΕ: 48ωρες απεργίες για την «αξιολόγηση»

Με τίτλο «Κήρυξη 48ωρης απεργίας και 3ωρης στάσης εργασίας», η διδασκαλική ομοσπονδία Ελλάδας, απέστειλε εγκύκλιο σε συλλόγους - μέλη της, με στόχο την οργάνωση κινητοποιήσεων.

Συγκεκριμένα η ομοσπονδία αναφέρει ότι: "Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. λαμβάνοντας υπόψη του την πραγματοποίηση διημερίδων στα «πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος Επιμόρφωσης Στελεχών Εκπαίδευσης σε θέματα αξιολόγησης» που αφορά τους Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων σε όλους τους νομούς της χώρας αποφασίζει τα παρακάτω:

Καλεί τους Διευθυντές των σχολείων, που όπως όλος ο κλάδος των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, έχουν δώσει και δίνουν τον αγώνα ενάντια στην εφαρμογή της αξιολόγησης - χειραγώγησης, να μην πάρουν μέρος στις διημερίδες δηλώνοντας με την αγωνιστική στάση τους την απόφαση του Κλάδου να βάλει φραγμό στους αντιεκπαιδευτικούς σχεδιασμούς της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και την προώθηση της εφαρμογής της αξιολόγησης - χειραγώγησης των ποσοστώσεων, της μισθολογικής - βαθμολογικής καθήλωσης και των απολύσεων.

Για το σκοπό αυτό κηρύσσει πάγια 48ωρη απεργία για τους Διευθυντές των σχολείων των περιοχών αυτών όπου πραγματοποιούνται οι διημερίδες, ώστε να μη συμμετέχουν σε αυτές και 3ωρη στάση εργασίας για όλους τους εκπαιδευτικούς των περιοχών αυτών για την πρώτη ημέρα πραγματοποίησης των διημερίδων (από 8π.μ. έως 11π.μ.) προκειμένου να τους δοθεί η δυνατότητα να πραγματοποιούν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στους χώρους διεξαγωγής τους.

Οι σύλλογοι με δική τους εκτίμηση μπορούν να επεκτείνουν τις κινητοποιήσεις ανάλογα με τον προγραμματισμό των δράσεών τους. Όχι στην αξιολόγηση - χειραγώγηση, ναί στην υπεράσπιση της δημόσιας δωρεάν παιδείας".
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54