Ειδήσεις από την ΕΡΑ Σερρών

Σήμερα η κεντρική ομιλία του ΣΥΡΙΖΑ στις Σέρρες
Τις μέρες αυτές κορυφώνεται η περίοδος του αγώνα ενόψει των επερχόμενων ευρωεκλογών. Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, καλεί όλους και όλες τους συμπολίτες μας στην κεντρική προεκλογική ομιλία, Παρασκευή 23/05/2014, στις 9μ.μ., στην Πλατεία Ελευθερίας. Θα μιλήσουν οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές, Γιώργος Αρχοντόπουλος, Χρήστος Λάσκος και Κώστας Χρυσόγονος.
Στις 9:30 το πρωί της ίδιας μέρας, κλιμάκιο τους ΣΥΡΙΖΑ Ν. Σερρών με την βουλευτή Αφροδίτη Σταμπυλή, θα υποδεχθεί στον Προμαχώνα αντιπροσωπεία του κόμματος Βουλγαρικής Αριστεράς, η οποία θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με φορείς και περιοδεία σε χωριά της Περιφερειακής Ενότητας, όπου θα συνομιλήσει με Βούλγαρους μετανάστες εργαζόμενους στην Ελλάδα, ενόψει των επικείμενων Ευρωεκλογών και στη γείτονα χώρα.

 
 
Παρουσίαση των σπηλαίων του Σιδηροκάστρου

Ο Σύλλογος Σπηλαιολογίας Σιδηροκάστρου Σερρών «ο Μαύρος Βράχος» θα παρουσιάσει τον σπηλαιολογικό και αρχαιολογικό πλούτο της περιοχής του Σιδηροκάστρου , την Κυριακή 15 Ιουνίου και ώρα 7 μ. μ. στην αίθουσα του Ξενοδοχείου Pharae Palace, στη διεύθυνση Ναυαρίνου και Ρήγα Φεραίου, Καλαμάτα.

Εξιχνιάστηκαν έξι περιπτώσεις εμπρησμών στις Σέρρες

Εξιχνιάστηκαν, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, συνολικά έξι περιπτώσεις εμπρησμών σε αυτοκίνητα και οικίες στην πόλη των Σερρών.

Ύστερα από τη συστηματική και τη συνδυαστική έρευνα στοιχείων και πειστηρίων, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 56χρονου ημεδαπού.

Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε, κατά το χρονικό διάστημα από τον Δεκέμβριο του έτους 2012 έως τον Φεβρουάριο του έτους 2013, ο προαναφερόμενος προέβη σε τέσσερις εμπρησμούς σε οχήματα και σε δύο εμπρησμούς σε οικίες στην πόλη των Σερρών.

Συνολικά εξιχνιάστηκαν οι παρακάτω περιπτώσεις:

• πρώτες πρωινές ώρες της 27.10.2012, με την χρήση φιαλών γκαζιού και εύφλεκτου υγρού, προκλήθηκε πυρκαγιά στην είσοδο οικίας 31χρονου, με αποτέλεσμα την πρόκληση φθορών.

• πρώτες πρωινές ώρες της 06.12.2012, με την χρήση φιαλών γκαζιού και εύφλεκτου υγρού, προκλήθηκε πυρκαγιά στο όχημα 31χρονου, με αποτέλεσμα την πρόκληση φθορών στο όχημα.

• βραδινές ώρες της 25.01.2013, με την χρήση εύφλεκτου υγρού, προκλήθηκε πυρκαγιά στο όχημα 29χρονου, με αποτέλεσμα την πρόκληση φθορών στο όχημα.

• βραδινές ώρες της 13.02.2013, με την χρήση εύφλεκτου υγρού, προκλήθηκε πυρκαγιά στο όχημα 23χρονου, με αποτέλεσμα την πρόκληση φθορών στο όχημα.

• το πρωί της 30.07.2013, με την χρήση εύφλεκτου υγρού, προκλήθηκε πυρκαγιά στην οικία 30χρονου, με αποτέλεσμα την πρόκληση φθορών, ενώ προέκυψε κίνδυνος των ενοίκων της οικίας.

• βραδινές ώρες της 09.10.2013, προκλήθηκε πυρκαγιά στο όχημα 32χρονου, με αποτέλεσμα την πρόκληση φθορών στο όχημα.

Γίνεται μνεία ότι ο 56χρονος είχε συλληφθεί την 24.10.2013, διότι στην κατοχή του εντοπίστηκαν κάλυκες πολεμικού όπλου, ενώ από την έρευνα είχε προκύψει ότι ενεχόταν σε έτερη περίπτωση εμπρησμού οχήματος. (Σχετικό το από 25.10.2013 Δελτίο Τύπου)

Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σερρών.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του προαναφερομένου, θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.

Δύο δήμοι εξέλεξαν Δήμαρχο στο ν.Σερρών, οι πέντε πάνε σε β' γύρο- θρίλερ στη Σιντική

Με καταμετρημένο περίπου το 100% των ψήφων, σε 2 από τους επτά Δήμους του ν.Σερρών οι πολίτες εξέλεξαν Δημάρχους για την επόμενη πενταετία. Ετσι, από νωρίς το βράδυ της Κυριακής 18 Μαΐου, στον Δήμο Ηράκλειας ο νυν δήμαρχος κ.Κοτσακιαχίδης επανεκλέγεται με ποσοστό 55% έναντι 42% του κ.Λαζαρίδη. Στη Νέα Ζίχνη επίσης ο νυν Δημαρχος κ. Δαιρετζής επανεκλέγεται με ποσοστό 54%, έναντι 43% του κ.Μαδεμλή. Στο δήμο Σιντικής η βραδιά των εκλογών εξελίχθηκε σε θρίλερ μια κι ενώ αρχικά ο κ.Δομουχτσίδης φαινόταν να εκλέγεται Δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή (προηγούταν με 53% των αντιπάλων του Δεμερτζή (25%) και Κοσμίδη (21%))τελικά όταν καταμετρήθηκαν όλα τα εκλογικά τμήματα για 7 (επτά) ψήφους (9.578, έναντι συνολικά των αντιπάλων του 9584) οδηγείται στον β' γυρο με αντίπαλο τον κ. Δεμερτζή (26% , 5060 ψήφους).

Στο Δήμο Βισαλτίας μετά από μια βραδιά μάχης οπου αρχικά οι δύο αντίπαλοι (ο νυν Δημάρχος κ.Καλαϊτζή και η κυρία Δουβίτσα) εναλλάσονταν στην κορυφή, τελικά ο κ. Καλαϊτζής «πήρε κεφάλι» και «φλερτάριζε» να εξασφαλίσει την εκλογή του από τον α' γυρο. Τελικά όμως θα οδηγηθεί σε 2η αναμέτρηση με τη κυρία Δουβίτσα αφού πήρε 8727 ψήφους (48,96%) έναντι 8352 (46,86%) της αντιπάλου του.

Σε β' γυρο, εκλογών θα πάνε όπως αναμενόταν οι Δημότες των Δήμων Σερρών, (Φωτιάδης 34%, Αγγελίδης 29%) Αμφίπολης (Μελίτος 48%, Βογιατζής 39%) και Εμμανουήλ Παπά (Νόττας 38%, Μπάλτσιος 33%)

Στη μάχη του σταυρού, τα αποτελέσματα θα γινουν γνωστά αργά το βράδυ της Δευτέρας ή το πρωϊ της Τρίτης καθώς η καταμέτρηση είναι αρκετά χρονοβόρα λογω της πληθώρας των υποψηφίων

«Αποδυναμώνεται το έμψυχο προσωπικό του Νοσοκομείου»

Διαμαρτυρία ΕΝΙΝΣ για τη μετακίνηση γιατρών

Την αντίδρασή της στην αποδυνάμωση του ιατρικού προσωπικού του Νοσοκομείου Σερρών εκφράζει η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ν. Σερρών και απαντώντας στις μετακινήσεις των γιατρών σε γειτονικά Ιδρύματα, απαιτεί προσλήψεις γιατρών και λοιπού προσωπικού, καθώς και αύξηση της χρηματοδότησης για το Νοσοκομείο.

Σε δελτίο Τύπου η ΕΝΙΝΣ παρουσιάζει τις ελλείψεις με τις οποίες λειτουργεί το Νοσοκομείο και τονίζει ότι:

«Δυστυχώς η αποψίλωση του Νοσοκομείου μας από έμψυχο δυναμικό (ιατρικό και νοσηλευτικό) συνεχίζεται.

Για 5η φορά τον τελευταίο χρόνο (προηγήθηκαν οι αποσπάσεις 2 φορές καρδιολόγου στην Ξάνθη, χειρουργού-εντατικολόγου στην Δράμα και παθολόγου από ΚΥ στην Δράμα) υποχρεώνεται το νοσοκομείο μας να καλύψει κενές ιατρικές θέσεις άλλων νοσοκομείων της υγειονομικής περιφέρειάς μας, που προκύπτουν από την υποχρηματοδότηση του ΕΣΥ. Έτσι τώρα καλούμαστε και πάλι να στερηθούμε των υπηρεσιών ενός ειδικού παθολόγου προς όφελος όμορου νομού (Καβάλα).

Έτσι,το ήδη υποστελεχωμένο από έμψυχο προσωπικό Νοσοκομείο μας (λόγω συνταξιοδοτήσεων, παραιτήσεων και αναστολής των προσλήψεων) αποδυναμώνεται ακόμη περισσότερο. Λαμβάνοντας δε υπόψη ότι το Νοσοκομείο μας έχει την θλιβερή πρωτιά στην λίστα με τα πλέον υποχρηματοδοτούμενα Νοσοκομεία της Ελλάδας, γίνεται εύκολα αντιληπτό το έγκλημα που πρόκειται να συμβεί εις βάρος της υγείας του Σερραικού λαού.

Να μην ξεχνάμε οτι :

Από 13 παθολόγους που προβλέπεται, υπηρετούν σήμερα 10, από 6 παιδιάτρους, μόνο 1 (και 2 αποσπασμένοι από ΚΥ), 2 οφθαλμίατροι, 3 ουρολόγοι, 3 πνευμονολόγοι, 5 αναισθησιολόγοι, 3 στον αξονικό τομογράφο, 3 ορθοπεδικοί, κανένας δερματολόγος και γαστρεντερολόγος.

Λόγω της έλλειψης αναισθησιολόγων μειώθηκαν τα χειρουργικά τραπέζια από 7 σε 3, με αποτέλεσμα την μεγάλη καθυστέρηση σε προγραμματισμένα χειρουργεία. Για τον ίδιο λόγο ανεστάλη και η λειτουργία του μοναδικού (!) στην Β.Ελλάδα τμήματος εξυπηρέτησης των ΑΜΕΑ για οδοντιατρικές εργασίες.

Στην εφημερία, δεν συμμετέχουν ή συμμετέχουν μερικώς λόγω της υποχρηματοδότησης, νευρολόγοι, πνευμονολόγοι, ακτινολόγοι, γιατροί του αξονικού τομογράφου, ουρολόγοι, οφθαλμίατροι, ωτορινολαρυγγολόγοι, νεφρολόγοι, ορθοπεδικοί, με αποτέλεσμα την διεκπεραίωση των περιστατικών αυτών των ειδικοτήτων να επωμίζονται κυρίως οι παθολόγοι.

Όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα από την μια την εξουθένωση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και από την άλλη τον συνωστισμό και την ταλαιπωρία των ασθενών.

Απαιτούμε :

Την άμεση αναστολή της μετακίνησης του παθολόγου στο Νοσοκομείο της Καβάλας.

Την άμεση πρόσληψη του απαραίτητου αριθμού γιατρών και λοιπού προσωπικού για την κάλυψη όλων των αναγκών.

Αύξηση της κρατικής χρηματοδότης του Νοσοκομείου Σερρών από τον κρατικό προϋπολογισμό , ώστε να λειτουργεί με όλες τις ειδικότητες σε ενεργή εφημερία σε καθημερινή βάση

Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου».

Πρόσκληση σε εθελοντική εργασία στη ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΚΙΝΗ

Ο Φορέας Διαχείρισης της Λίμνης Κερκίνης διοργανώνει για 3η συνεχή χρονιά πρόγραμμα εθελοντικής εργασίας στο Εθνικό Πάρκο Λίμνης Κερκίνης για το χρονικό διάστημα 27 Ιουλίου με 9 Αυγούστου 2014.

Ο στόχος της δράσης είναι η ενδυνάμωση του εθελοντισμού στους νέους προτρέποντας τη συμμετοχή τους σε ενέργειες που συμβάλλουν στην προστασία της περιοχής του Εθνικού Πάρκου Λίμνης Κερκίνης.

Ο Φορέας Διαχείρισης ενέταξε στη συνολική δράση εθελοντισμού διάφορες δραστηριότητες πεδίου (συντήρηση κατασκευών και δημιουργία νέων) καθώς και δράσεις επιμόρφωσης και ψυχαγωγίας προς όφελος των εθελοντών.

Συγκεκριμένα, το καθημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει εθελοντική εργασία στο Εθνικό Πάρκο μέχρι το μεσημέρι σε δράσεις που θα κοινοποιηθούν στους εθελοντές. Προγραμματίζεται για τα απογεύματα περιηγητική δραστηριότητα με στόχο την γνωριμία με τα αξιοθέατα του Νομού Σερρών.

Οι περιηγητικές δραστηριότητες είναι προσφορά των οικοτουριστικών επιχειρήσεων της περιοχής του Εθνικού Πάρκου, Οικοπεριηγητής (www.oikoperiigitis.gr): κανό, ποδήλατα, τοξοβολία, πεζοπορία, εναέριο πέρασμα, rapel) και Ιχνηλάτης (http://www.ixnilatis.gr): ιππασία.

Η διαμονή θα πραγματοποιηθεί στον ξενώνα Οικοπεριηγητής στην Κερκίνη μετά από ευγενική χορηγία της επιχείρησης.

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 120,00€ και αφορά στα έξοδα σίτισης της εθελοντικής ομάδας.

Επιπλέον πληροφορίες στο τηλέφωνο 2327028004 και αποστολή αιτήσεων συμμετοχής μέχρι τις 30 Ιουνίου 2014 στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 23/05/2014 - 18:04