ΔΕΗ: Εργατική διαφορά που αφορά περικοπή επιδόματος γάμου με συμβασιούχους

Πρωτοβουλία για απεύθυνση στην Επιθεώρηση Εργασίας πήρε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου (ΠΟΕΜ) για το θέμα που θίγει στην επισυναπτόμενη επιστολή της:
Προς

     Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας Αθήνας

 

Θέμα: Εργατική διαφορά  που αφορά περικοπή επιδόματος γάμου με συμβασιούχους της ΔΕΗ.Κύριοι,

       Η ΔΕΗ από 1/10/2013  έχει περικόψει  το επίδομα γάμου  σε εργαζόμενους μέλη της Ομοσπονδίας μας που απασχολούνται σε μονάδες παραγωγής, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου (8μηνες), ενώ το καταβάλει  στο μόνιμο προσωπικό  της  και έως σήμερα αρνείται να το επαναφέρει  παρά  τις παρεμβάσεις της ΓΣΕΕ, της ΠΟΕΜ και των Εργατικών Κέντρων.

Σε συνεργασία της ΠΟΕΜ με το Εργατικό Κέντρο Κοζάνης, αναγκασθήκαμε  και υποβάλαμε αίτημα  εργατικής διαφοράς στο ΣΕΠΕ Κοζάνης,  αιτούμενοι  απόφαση καταβολής  του επιδόματος γάμου στους έκτακτους  εργαζόμενους  της  Δημόσιας  Επιχείρησης  Ηλεκτρισμού.

Η Εργατική διαφορά συζητήθηκε στο ΣΕΠΕ Κοζάνης την 17-3-2014.

Ο εκπρόσωπος της ΔΕΗ δήλωσε ότι ,  η ΔΕΗ δραστηριοποιείται στο σύνολο της  ελληνικής επικράτειας  και για αυτό πρέπει  τέτοια θέματα να αντιμετωπίζονται από  αρμόδιες υπηρεσίες της Αθήνας.

Η απόφαση του ΣΕΠΕ Κοζάνης αναφέρει   ότι το θέμα μπορεί να επιλυθεί σε εθνικό επίπεδο  διότι η ΔΕΗ Α.Ε δραστηριοποιείται  Πανελλήνια και έχει έδρα την Αθήνα και δεν αφορά  μόνο την Κοζάνη.

Η άποψη αυτή του ΣΕΠΕ  εστιάζεται , αφού ελήφθη υπ΄όψιν  ,όπως  αναφέρει, στον Ν.4144/13 άρθρο 23 της ΕΓΣΣΕ και ότι η ΔΕΗ είναι  μέλος του ΣΕΒ, που ο  ΣΕΒ  δεν υπέγραψε  την ΕΓΣΣΕ του 2013 κ.λ.π.

Κύριοι,

      Η ΠΟΕΜ γι΄αυτούς τους λόγους και με αφορμή  ότι σήμερα έχει  υπογράψει ο ΣΕΒ την ΕΓΣΣΕ, ζητάμε να προκληθεί  εργατική διαφορά στην Αθήνα με την παρουσία και των πρωτοβάθμιων σωματείων μελών μας, των συμβασιούχων εκπροσώπων , των Εργατικών Κέντρων που δραστηριοποιείται η ΔΕΗ (Κοζάνης, Πτολεμαϊδας , Τρίπολης) η ΓΕΝΟΠ _ΔΕΗ και η ΓΣΕΕ

 

                                    Για την Διοίκηση της Π.Ο.Ε.Μ

 

                       Ο Πρόεδρος                             Ο Γ.Γραμματέας

 

                        Γιάννης Στεφανόπουλος           Μάρκος  Κοντιζά
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 21/05/2014 - 23:02