«Ντου» του Δ. Αθηναίων με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο Πάρκο Δρακόπουλου

«Ντου» στο πάρκο Δρακόπουλου από συνεργεία του δήμου Αθηναίων στις 3.30 τη νύχτα, συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, ως επίδειξη αποφασιστικότητας να περάσει το σχέδιο της ανάπλασης μιας «ανάσας» δροσιάς στη γειτονιά των Πατησίων, παρόλο που έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις από κατοίκους, αλληλέγγυους από άλλες περιοχές και τις αντιπολιτευόμενες δημοτικές παρατάξεις.

Όλοι έχουν κρούσει των κώδωνα του κινδύνου για επικείμενη καταστροφή του πάρκου με την «Ανοιχτή Συνέλευση Υπεράσπισης Πάρκου Δρακόπουλου» να κάνει λόγο για έργο-βιτρίνα και οργανώνει συνελεύσεις και εκδηλώσεις, που κρατούν το πάρκο ζωντανό από τον περασμένο μήνα όταν ξεκίνησαν οι απόπειρες περίφραξης.

«Μπαίνει βαριά περίφραξη με λαμαρίνες και μηχανήματα στο πάρκο αυτή τη στιγμή. Έχουν γίνει αναίτιες προσαγωγές και κράτηση κόσμου στο ΑΤ Πατησίων που ζήτησαν τις απαραίτητες άδειες. ΜΑΤ - ΟΠΚΕ - ΑΣΦΑΛΙΤΕΣ επιβλέπουν το έργο. Υπαρχει ανάγκη να κατέβει κόσμος στο πάρκο να στηρίξει» ανέφερε το πρωί η συνέλευση απευθύνοντας έκκληση για κινητοποίηση.

«Το ένα μετά το άλλο ήρθαν φορτηγά του δήμου Αθηναίων. Γέμισε το πάρκο. Άρχισαν μεταφέρουν πετρώδη εμπόδια, ασήκωτα, πολλών τόνων. Προφανώς η πρόθεση των κατοίκων και ακτιβιστών θα είναι να μεταφέρουν, όπως ήρθαν, αλλά δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα» δηλώνει στην efsyn.gr. αυτόπτης μάρτυρας, που έμεινε μέχρι τις 6.30 το πρωί.

Η Β.Κ. καταγγέλλει πως μετέφεραν τους τσιμεντόλιθους σε κενό σημείο, που έχει δημιουργηθεί από κοπή δέντρων στη μέση του πάρκου, ενώ έχουν ξηλώσει και μέρος της παιδικής χαράς. Η ίδια αμφισβητεί την νομιμότητα της διαδικασίας, επειδή τα μέλη του συνεργείου αρνούνταν επανειλημμένα να δείξουν παραστατικά και να παραδεχτούν ότι είναι από τον «Δήμος Αθηναίων», παρόλο που το έγραφαν τα οχήματα και τα ρούχα ορισμένων.

«Λέω “εγώ είμαι γειτόνισσα και ταίζω τα αδέσποτα. Εσείς; Γιατί είστε εδώ δεν ξέρετε. Για ποιον δουλεύετε δεν ξέρετε. Χαρτιά έχετε;” Μου λέει ένας είμαστε νόμιμα. Καταλαβαίνουμε όλοι τι γίνεται. Υποτιμούν τη νοημοσύνη μας. Έλεγαν στους ασύρματος “δεν προλαβαίνουμε, θα πρέπει να συνεχίζουμε και το πρωί”. Είχαν την ελπίδα ότι θα τελειώσουν την νύχτα».

«Το μόνο που μου είπαν μετά από ώρα είναι ότι “είμαστε εδώ για να κάνουμε τεχνικές εργασίες και είμαστε νόμιμοι”» σημειώνει η μάρτυρας, η οποία καταγγέλλει επίσης πως λίγο έλειψε να σκοτωθούν ζώα από τη διέλευση των φορτηγών, αν δεν τα προστάτευε και φυγάδευε η ίδια.

Η ίδια τονίζει την ανάγκη για συμπαράσταση του κόσμου προκειμένου να ανατραπούν τα σχέδια, καθώς ότι η ένταση των «επισκέψεων» των συνεργείων αυξήθηκαν την επομένη των εκλογών. Αποκορύφωμα η πρώτη και μοναδική επίσκεψη του Κώστα Μπακογιάννη στις 3 Ιουλίου, όταν σημειώθηκε ένταση μεταξύ των συγκεντρωμένων και υποστηρικτών του, που αναγκάστηκε να φύγει άρον άρον.

O ίδιος είχε λίγες μέρες πριν επιλέξει να στραφεί εναντίον των πολιτών  που «αντιτίθενται στην παρέμβαση του δήμου στον συγκεκριμένο χώρο», ζητώντας «να διαταχθεί έρευνα προκειμένου να διαπιστωθούν τυχόν ποινικά αδικήματα» και, εφόσον διαπιστωθούν, «να ασκηθεί σε βάρος τους ποινική δίωξη». (Βλ.«Με μηνύσεις και με ΜΑΤ η ανάπλαση του Πάρκου Δρακόπουλου»).

Η Β.Κ. έχει απευθυνθεί μάταια σε όλες τις αρμόδιες αρχές για εγκατάλειψη του πάρκου και προβλήματα με τοξικοεξαρτημένους και καταγγέλλει την απραξία του αστυνομικού τμήματος της περιοχής εκτιμώντας πως συνδέεται με τα σχέδια της δημοτικής αρχής για την… αξιοποίησή του.

Τα στοιχεία της κατοίκου είναι στην διάθεση της «Εφ.Συν.»

Πηγή: efsyn.gr