Σίνδος: Δεκάδες νεκρά ψάρια σε περιοχή Natura 2000

Δεκάδες νεκρά ψάρια εγκλωβισμένα, ανάμεσα σε πλαστικά απορρίμματα. Αυτή ήταν η τραγική εικόνα που αντίκρισαν κάτοικοι της Σίνδου στη Θεσσαλονική, στην περιοχή του Γαλλικού ποταμού.

Πιο συγκεκριμένα, η αποκρουστική εικόνα δεκάδων νεκρών ψαριών εντοπίστηκε στην απόληξη της τάφρου της Σίνδου, στην απορροή της στον Θερμαϊκό Κόλπο, ακριβώς στο δίκτυο προστατευόμενων περιοχών Natura 2000 του Εθνικού Πάρκου Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα.

Οι κάτοικοι ενημέρωσαν τις αρχές καθώς ανησυχούν για τα ποια μπορεί να είναι τα αίτια του φαινομένου, που ωστόσο, όπως μαρτυρούν έχει συμβεί ξανά στην περιοχή Natura.

Για το θέμα μίλησε στην ΕΡΤ ο Γιώργος Κωνσταντινίδης, μέλος της περιβαλλοντικής ομάδας Εχεδώρου Φύσις, ο οποίος και δραστηριοποιείται εθελοντικά για την προστασία της περιοχής η οποία ανήκει στο δίκτυο προστατευόμενων περιοχών Natura 2000 του Εθνικού Πάρκου Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα.

«Αυτό που ζητάμε είναι να ελεγχθούν όλα αυτά τα κανάλια. Έχουμε καταγγελίες ότι υπάρχουν κρυφοί σωλήνες. Κι εμείς εχουμε δει διάφορους σωλήνες που καταλήγουν στο κανάλι, δεν ξέρουμε τι ακριβώς είναι. Να γίνει κάποια στιγμή αυτοψία», ζητά ο κος. Κωσνταντινίδης εκ μέρους εθελοντών και κατοίκων.

Η περιβαλλοντική ομάδα ελπίζει τα νεκρά ψάρια να σταθούν η αφορμή ώστε να γίνει μια μεγάλη αυτοψία για τα αποστραγγιστικά κανάλια που καταλήγουν στη θάλασσα του Θερμαϊκού.