Πέθανε ο εκδότης Γιώργος Μπόμπολας

Πέθανε σε ηλικία 95 ετών ο εκδότης και επιχειρηματίας Γιώργος Μπόμπολας.

Ο εκδότης νοσηλευόταν σε ιδιωτικό νοσοκομείο μετά από ατύχημα που είχε.

Ο Γιώργος Μπόμπολας γεννήθηκε το 1928 στον Πειραιά με καταγωγή από τη Μεσσηνία και τη Λακωνία. Ο πατέρας του ήταν αντάρτης του Ελληνικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού και πολέμησε στην Εθνική Αντίσταση.

Ο ίδιος συνελήφθη σε ηλικία 14 ετών από τους Γερμανούς επειδή έγραφε συνθήματα υπέρ της Αντίστασης σε τοίχους στην Καστέλλα.

Συνέχισε τη δράση του ως μέλος της ΕΠΟΝ. Αργότερα σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και αναζήτησε δουλειά στο υπουργείο Δημοσίων Έργων χωρίς αποτέλεσμα, καθώς είχε «φακελωθεί» ως κομμουνιστής.

Έτσι αναγκαστικά στράφηκε στον ιδιωτικό τομέα και ίδρυσε την κατασκευαστική εταιρεία «Τεχνοδομή» με βασικό συνέταιρο τον μετέπειτα υπουργό Δημοσίων Έργων Ευάγγελο Κουλουμπή.

Δραστηριοποιήθηκε στις κατασκευές, την ενέργεια και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης (ΜΜΕ), με όχημα 2 εταιρείες:

-την Ελλάκτωρ, που προέκυψε μετά από τη συγχώνευση των Άκτωρ ΑΤΕ και Ελληνική Τεχνοδομική ΑΕ το 1999.
-την Πήγασος Εκδοτική, στην οποία ανήκαν ο τηλεοπτικός σταθμός Mega Channel (κατά 25%, έως τον Νοέμβριο του 2019, έπειτα από την εξαγορά του σταθμού εξολοκλήρου από την Alter Ego Mass Media Α.Ε.), οι εφημερίδες Έθνος και Ημερησία (έως το 2017), και μια σειρά ιστοσελίδων και περιοδικών εντύπων.

Όταν αποχαιρετούσε την αγαπημένη του σύζυγο

Ο Γιώργος Μπόμπολας υπήρξε ένας από τους πιο σημαντικούς επιχειρηματίες καθώς δραστηριοποιήθηκε μεταξύ άλλων στις κατασκευές και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Το Οκτώβριο του 2013, ο Γιώργος Μπόμπολας έχασε την πολυαγαπημένη του σύζυγο Άννα. Στην κηδεία της ήταν συντετριμμένος και μίλησε για τη δική του Άννα με την οποία είχαν περάσει μαζί 58 ολόκληρα χρόνια.

«Ησουν η ιδανική σύζυγος. Δεν θα μπορούσα να βρω καλύτερη», είχε πει τότε ο εκδότης προσθέτοντας ότι ήταν για την οικογένειά της η ψυχή και το οξυγόνο της.

«Μεγάλη μάνα», «σπουδαία γιαγιά» και «ιδανική σύζυγο», «που έδωσε τη μάχη της χωρίς να λιγοψυχήσει, σαν γνήσια Σφακιανή», είχε χαρακτηρίσει την εκλιπούσα στον επικήδειο που εκφώνησε ο Γιώργος Μπόμπολας.