«Έσυραν» στο αστυνομικό τμήμα Γάλλους δημοσιογράφους που έκαναν ρεπορτάζ στα Εξάρχεια

«Περιπέτεια» για Γάλλους δημοσιογράφους στα Εξάρχεια. Στο αστυνομικό τμήμα κατέληξε η προσπάθεια τους να κάνουν επιτόπια έρευνα στα Εξάρχεια, ύστερα από πολλαπλές παρενοχλήσεις της αστυνομίας στη σε διάφορα σημεία της γειτονιάς.

Κάτοικοι των Εξαρχείων καταγγέλλουν την «υποδοχή» που επεφύλασσε η ελληνική αστυνομία σε δύο Γάλλους δημοσιογράφους, όπως μεταδίδει το left.gr.

Σύμφωνα με την καταγγελία:

«Είσαι κάτοικος Εξαρχείων. Ξεκινάς τη μέρα σου πηγαίνοντας το παιδί σου σχολείο πριν αρχίσεις δουλειά. Μαζί είναι και δύο φίλοι, Γάλλοι δημοσιογράφοι, που στα πλαίσια ενός ντοκιμαντέρ θέλουν κάποιες εικόνες από τους δρόμους, την καθημερινότητά μας και κυρίως το γιατί συνεχίζουμε πεισματικά να λέμε όχι σε όσα ετοιμάζουν για εμάς στην πλατεία, στον Στρέφη, στη συνοικία. Περπατάς μαζί τους, μιλάς κλπ.

Περνάν δίπλα μηχανάκια της αστυνομίας, έξω από το σχολείο, ρωτάνε γιατί, τους απαντά το παιδί ότι έτσι γίνεται εδώ. Προχωράς μαζί τους στον λόφο, βλέπουν ΟΠΚΕ με ασπίδες, ρωτάνε γιατί, τους απαντάς… έτσι γίνεται εδώ. Κάποια στιγμή τους αφήνεις γιατί πρέπει να πας για δουλειά και σου τηλεφωνούν σε 5 λεπτά να σου πουν ότι βρίσκονται μέσα σε περιπολικό και τους έχουν κάνει προσαγωγή γιατί;;;; Γιατί έτσι γίνεται εδώ.

Με φόρα, με φόρα να εκτεθεί η χώρα.

Δύο ώρες στο ΑΤ Καλλιδρομίου με τον οπερατέρ να αναρωτιέται για ποιον λόγο τον έχουν συλλάβει, να αναρωτιέται γιατί του μιλάνε με αυτόν τον τρόπο. Και ενώ ο επικεφαλής βλέπει το υλικό του και δηλώνει ότι δεν υπάρχει τίποτα παράνομο να συνεχίζουν να τους κρατάνε. Τελικά, αφέθηκαν και καταλήξαμε ότι ήταν ό,τι καλύτερο για να καταλάβουν πώς ζούμε εμείς εδώ».