«Παιχνίδι» το βασανιστήριο με πετονιά στο σώμα και τον λαιμό μαθητή, κατά το Αρσάκειο

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΑΡΧΟΝΤΑΚΗΣ

Μητέρα που βγήκε στον Γιώργο Παπαδάκη και την Μαρία Αναστασοπούλου στον ΑΝΤ1 ενημέρωσε την κοινή γνώμη πως στο Αρσάκειο το περιστατικό που συγκλόνισε την κοινή γνώμη, παρουσιάστηκε από εκπαιδευτικούς σε μαθητές ως...«παιχνίδι»! Βέβαια, για να είμαστε αντικειμενικοί, το Αρσάκειο έχει μακρά ιστορία με «παιχνίδια» με ανήλικους μαθητές, οπότε δεν κρίνουμε (όλα τα λινκ είναι διαφορετικά θέματα, αν δεν το πιστεύετε).

Η γραμμή του σχολείου και το πρόβλημα του σχολικού εκφοβισμού που μάλλον χρονίζει, φαίνεται και από την ομιλία Μπαμπινιώτη που μεταφέρθηκε από την μητέρα με αφορμή την 25η Μαρτίου: «Ο κύριος Μπαμπινιώτης “κούνησε το δάχτυλο στους γονείς” λέγοντας να μην είμαστε υπερπροστατευτικοί με τα παιδιά σχετικά με το bullying και να είμαστε πιο ήρεμοι και το ότι το σχολείο είναι εδώ για να αντιμετωπίσει τέτοια θέματα».

Αυτή η ομιλία έλαβε χώρα λίγες μόνο ημέρες πριν από το περιστατικό με την πετονιά, που αποδεικνύει πέρα από κάθε αμφιβολία πως οι γονείς είχαν σαφείς ανησυχίες και έχουν καταγγείλει συγκεκριμένα περιστατικά. Κάτι που επανέλαβε και η μητέρα που μίλησε, καταγγέλλοντας πως υπάρχει μαθητής στο Αρσάκειο Ψυχικού που κυκλοφορεί με μαχαίρι τύπου πεταλούδα όπου απειλεί και εκβιάζει τα παιδιά. Το Αρσάκειο πήρε θέση μέσω Instagram με ανακοίνωση όπου είχε απενεργοποιηθεί η δυνατότητα σχολιασμού! Δημοκρατία 2.0.

Πηγή: 2020mag.gr